Este necesară reînceperea numerotării chitanţelor la începutul fiecărui an de către o asociație de proprietari?

2
174

În conformitate cu prevederile pct. 17 din Normele metodologice de întocmire şi utilizare a documentelor financiar-contabile aprobate prin O.M.E.F. nr. 3.512/2008:

– fiecare formular va avea un număr de ordine sau o serie, după caz, număr sau serie ce trebuie să fie secvenţial(ă), stabilit(ă) de societate. în alocarea numerelor se va ţine cont de structura organizatorică, respectiv gestiuni, puncte de lucru, sucursale etc.;
– persoanele prevăzute la art. 1 din Legea nr. 82/1991, republicată, vor emite proceduri proprii de stabilire şi/sau alocare de numere ori serii, după caz, prin care se va menţiona, pentru fiecare exerciţiu financiar, care este numărul sau seria de la care se emite primul document.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Potrivit prevederilor pct. 16 din normele menţionate anterior, se pot stabili norme proprii de întocmire şi utilizare a formularelor financiar-contabile. cu condiţia ca acestea să nu contravină reglementărilor legale în vigoare.
Având în vedere cele menționate, nu se impune reînceperea numerotării chitanţelor la începutul fiecarui an dacă acest fapt nu a fost stabilit prin proceduri proprii ale asociaţiei de proprietari.

Baza legala – Ordinul ministrului economiei si finantelor nr 3512 / 2008 articolul pct. 16, 17

Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor.

ALTE RESURSE UTILE PE TEME ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI – CLICK AICI

Sursa – anaf.ro (speta publicata la data 26.10.2015)

Articolul precedentDosarul de personal – documente necesare (info actualizat la nivelul anului 2016)
Articolul următorCirculara MFP nr. 691736/14.06.2016 – înregistrarea în scopuri de TVA a persoanelor fizice, aplicarea taxării inverse pentru o serie de livrari

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.