AcasăImpozite/TaxeCe modificări au fost aduse de HG 159/2016 la "Impozite si taxe...

Ce modificări au fost aduse de HG 159/2016 la „Impozite si taxe locale” – oficial

Avand in vedere aparitia HG nr. 159/11.03.2016 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2016 (MO 208/2016) – ANAF vine cu o serie de precizari cu privire la noile modificari in privinta impozitelor si taxelor locale.

Astfel:

– A fost clarificata, sintagma ”ultima valoare impozabila înregistrata în evidențele fiscale” în sensul ca nu mai este necesara depunerea rapoartelor evaluare în cazul rapoartelor de reevaluare întocmite în intervalul 2013 – 2014.

– Au fost aduse clarificari in ceea ce privește incadrarea cladirilor proprietatea persoanelor fizice, care au destinție mixta, referiritor la modul de calcul al impozitului, respectiv ca pentru o cladire rezidențiala sau nerezidențiala, dupa caz.

– Conform prevederilor articolului 465 alin. (21) în cazul terenurilor situate în intravilan, suprafața de 400 m2 aferenta suprafetelor înregistrate în registrul agricol la alte categorii de folosinta decât cea de terenuri cu constructii, se impoziteaza o singura data din suprafețele acestor terenuri, evidențiate în ordine descrescatoare.

– De asemenea, sunt exemplificate și diferite cazuri privind calculul impozitului pe teren pentru terenurile situate în intravilan într-o unitate administrativ-teritoriala.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– Corelarea normelor metodologice cu prevederile Codului fiscal în ceea ce privește contractele de concesiune, închiriere, dare în administrare sau în folosinta ce se refera la perioade mai mici de o luna.

– Se menționeaza ca și documentele translative a dreptului de proprietate a mijloacelor de transport încheiate anterior datei de 31 ianuarie 2016 se utilizeaza și dupa aceasta data în relația cu autoritațile/instituțiile/serviciile publice, centrale sau locale, dupa caz.

– Se detaliaza prevederile privind actul de înstrainare – dobândire în diferite cazuri de înstrainare a unui mijloc de transport.

– Se completeaza prevederea referitoare la perioada de transmitere în format electronic a situației centralizatoare a radierilor/înmatricularilor/înregistrarilor mijloacelor de transport din unitatea/subdiviziunea administrativ-teritoriala.

UTIL – Taxa pe valoarea adăugata – modificări aduse de HG 159/2016 (norme Cod Fiscal) – click aici

Sursa (cu multumiri) – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Mehedinti


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura