Accize – modificări aduse de HG 159/2016 (norme Cod Fiscal)

0
191

Avand in vedere aparitia HG nr. 159/11.03.2016 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2016 (MO 208/2016) – ANAF vine cu o serie de precizari cu privire la noile modificari in privinta ACCIZELOR.

Astfel:

– Se clarifica faptul ca autoritatea fiscala teritoriala executa garanția în situația în care operatorii economici înregistreaza întârzieri de la plata accizelor care depașesc termenul legal și care înregistreaza întârzieri de la plata altor obligații fiscale restante de natura celor administrate de ANAF cu mai mult de 30 de zile peste termenul legal de plata.

– Se clarifica faptul ca în toate situațiile în care autorizarea/reautorizarea operatorilor economici intra în competența comisiei, certificatul de atestare fiscala se obține de catre autoritatea fiscala centrala – directia de specialitate care asigura secretariatul comisiei, direct de la organul fiscal competent din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscala, potrivit procedurii stabilite prin ordin al ministrului finanțelor publice, iar datele cu privire la cazierul fiscal se obțin tot de catre autoritatea fiscala centrala – directia de specialitate care asigura secretariatul comisiei, prin accesul direct la baza de date privind cazierul fiscal național, gestionat de Agenția Naționala de Administrare Fiscala, conform ordinului ministrului finanțelor publice.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– Se elimina obligația prin care destinatarii înregistrați trebuie sa depuna cerere de modificare a autorizației și în cazul modificarii cantitații de produse accizabile.

– Se elimina obligația destinatarului înregistrat de a depune situația lunara centralizatoare a livrarilor de produse accizabile la autoritatea vamala teritoriala în raza careia de competența își are sediul social, dat fiind faptul ca livrarile se refera la produse accizabile cu accize percepute, deși numai achizițiile sunt efectuate în regim de accize, livrarile având ca obiect produse accizabile pentru care accizele au fost percepute.

UTIL – Taxa pe valoarea adăugata – modificări aduse de HG 159/2016 (norme Cod Fiscal) – click aici

Sursa (cu multumiri) – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Mehedinti

Articolul precedentCe modificări au fost aduse de HG 159/2016 la „Impozite si taxe locale” – oficial
Articolul următorOUG 8/2016 – modificare și completare Cod Fiscal (impozite și taxe locale)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.