AcasăGeneralDecizia Comisiei Fiscale Centrale nr. 2/2015 (MO 549/2015) - venituri din cedarea...

Decizia Comisiei Fiscale Centrale nr. 2/2015 (MO 549/2015) – venituri din cedarea folosinței bunurilor

ANAF informează contribuabilii interesaţi că în Monitorul Oficial nr. 549 din 23 iulie 2015, a fost publicată Decizia Comisiei fiscale centrale nr. 2/2015 în vederea aplicării unitare a prevederilor art.296^21 alin.(1) lit.i) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în care se precizează următoarele:

Pentru veniturile obţinute din cedarea folosinţei bunurilor nu datorează contribuţia de asigurări sociale de sănătate următoarele categorii de persoane fizice:

– persoanele fizice, indiferent de cetăţenie şi de domiciliul stabil sau reşedinţă, care deţin o asigurare socială de sănătate încheiată pe teritoriul altui stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România are încheiate acorduri bilaterale de securitate socială cu prevederi pentru asigurarea de boală-maternitate, în temeiul legislaţiei interne a statelor respective care produce efecte pe teritoriul României, şi fac dovada valabilităţii asigurării. Persoanele fizice în cauză au obligaţia de a prezenta organului fiscal competent documente justificative eliberate de instituţia competentă din statul în care a fost încheiată asigurarea;

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– persoanele fizice, indiferent de cetăţenie, care au domiciliul ori reşedinţa într-un stat cu care România nu are încheiate acorduri privind sistemele de securitate socială sau care nu intră sub incidenţa legislaţiei europene aplicabile în domeniul securităţii sociale şi care nu beneficiază de prelungirea dreptului de şedere temporară în România pentru o perioadă mai mare de 90 de zile.

ANAF aduce la cunoştinţă că Lista acordurilor de securitate socială incheiate de România cu alte state se poate consulta accesând site-ul ANAFhttps://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Acorduri_sec_sociala.pdf

Sursa – Administraţia judeţeană a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!