Pentru alinierea la salariul minim (începând cu 01.07.2015) – este suficientă „Decizia colectivă de mărire a salariilor”

1
161

Reluam problematica (urmare dezbateri pe FB) potrivit careia, in momentul in care salariul minim trebuie crescut urmare a unei prevederi legislative obligatorii, cum este urmare a aparitiei Hotararii Guvernului României nr. 1091/10.12.2014 (ce modifica salariul minim la 1.050 lei incepand cu 01.07.2015 – text integraleste suficienta o decizie comuna a companiei/enititatii si nu acte aditionale de marire salarii pentru fiecare angajat in parte.

Iata si precizarea oficiala care spune urmatoarele:

– In situatia in care modificarea intervine asupra elementului salariu, iar salariatul in cauza este salarizat cu salariul minim obligatoriu pe economia nationala, iar guvernul intervine cu o modificare a salariului minim brut obligatoriu, modificarea se face prin emiterea unei decizii de modificare a salariului, fara a mai fi nevoie de act aditional. Model decizie colectiva majorare salariu minim angajați – începând cu 01.07.2015 (orientativ)click aici.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

– De asemenea, in situatia in care prin negocieri colective la nivel de unitate sunt mentionate clauze de modificare a salariului pe transe, in perioada de 12 luni luni de executare a contractului colectiv de munca, care este obligatoriu intre parti si isi produce efectele asupra intregului personal salariat, modificarea salariului se va face prin decizie, in care se va mentiona textul din contractul colectiv de munca, care face referire la modificarea salariului.

Sursa – ITM Constanta

Articolul precedentDecizie colectivă majorare salariu minim angajați (cu anexă) – începând cu 01.07.2015 (model)
Articolul următorComunicat oficial ANAF – info extins cu privire la bacşiş

1 COMENTARIU

  1. Atentie, ITM Constanta precizeaza ca acele formulare au caracter informativ!!! Nu au caracter imperativ! Simpla completare/utilizare a formularelor respective, nu il absolva pe angajator de raspunderea juridica prevazuta in Codul Muncii, cu privire la modificarea elementelor obligatorii ale unui contract de munca (printre care si salariul).
    Raman la opinia ca este corect emiterea individual pt fiecare salariat a deciziei de modificare salariu+ act aditional, apoi transmiterea acestuia in revisal.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.