Decizie colectivă majorare salariu minim angajați (cu anexă) – începând cu 01.07.2015 (model)

3
611

Dupa cum stiti deja, Hotărârea Guvernului Romaniei numarul 1091/10.12.2014 – pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată – text integral – publicata in Monitorul Oficial numarul 902/11.12.2014, impune, pana la 30.06.2015, obligatia intocmirii de decizii colective pentru marirea salariului minim, pentru a ne alinia prevederilor precizate mai sus.

Daca ati lecturat articolul nostru de la sfarsitul anului trecut – detalii aici – stiti ca, este suficienta o decizie comuna (cu anexa de luare la cunostiinta) a companiei/entității si nu acte aditionale de marire salarii pentru fiecare angajat in parte.

Va propunem in continuare, model de decizie colectiva in acest sens, ce are completata in ea baza legislativa si toate datele necesare pentru un salariat (ca si anul trecut). Speram sa va fie de folos. NU UITATI SA FACETI SI MODIFICARILE IN REVISAL INAINTE 01.07.2015 – pentru cresterea salariilor minime la 1.050 lei.

PENTRU MODELUL DE DECIZIE COLECTIVA – VALABIL CU 01.07.2015 – CLICK AICI

PENTRU A FII LA CURENT CU STIRILE DIN DOMENIUL RESURSELOR UMANE – VIZITATI FRECVENT PAGINA NOASTRA DEDICATA ACESTUI DOMENIUCLICK AICI

Articolul precedentOrdin MMFPSPV si MFP 831/600 din 2015 – aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 52/2011 (zilieri)
Articolul următorPentru alinierea la salariul minim (începând cu 01.07.2015) – este suficientă „Decizia colectivă de mărire a salariilor”

3 COMENTARII

  1. Buna ziua,
    Cu tot respectul, dar nu este suficienta o decizie colectiva. Angajatii au incheiat cim individual. Este obligatoriu de incheiat decizie +AA la Cim pt fiecare angajat in parte.

  2. De acord cu deciziile individuale, dar nu cu act adițional. Din punctul meu de vedere, actul adițional presupune consimțământul ambelor părți. Aici nu este vorba despre așa ceva, ci de un act normativ.

  3. Modificarea salariului inseamna modificarea unui element al cim. Obligatoriu trebuie AA. Vezi art. 41 din codul muncii. Si nu trebuie sa va faceti griji! Ce salariat refuza sa semneze un AA care este in avantajul lui? Doar se mareste salariul minim…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.