AcasăGeneralCartea de intervenții și Registrul special - obligatorii la achizitia casei de...

Cartea de intervenții și Registrul special – obligatorii la achizitia casei de marcat fiscale

De la comerciant autorizat de case de marcat am aflat urmatoarele – fiecare casa de marcat trebuie sa aiba, in momentul achizitionarii acesteia, Cartea de intervenții și Registrul special.

In Cartea de interventii – furnizorul casei trece orice interventie asupra acesteia (cand semnalizeaza achizitorul acesteia vreo defectiune). De regula, modalitatile de lucru sunt diferite, ori merge achizitorul cu casa de marcat la furnizor pentru reparatie, ori vine furnizorul la achizitor pentru reparatie la fata locului. Ideea de baza este – anuntati imediat furnizorul casei de marcat in cazul unei defectiuni si clarificati cu el modul de solutionare a acesteia.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

In Registrul special se trec toate vanzarile facute pe perioada in care casa de marcat este defecta, imediat dupa producerea defectiunii. In acesta se trec operatiunile de vanzare in detaliu – adica 2 iaurturi x 2 lei = 4 lei, 2 spalari interior x 10 lei = 20 lei, etc. Practic, nu se face factura si chitanta, iar toate datele se trec in acest registru. ATENTIE – dupa repararea casei de marcat, datele din Registrul Special se introduc in casa de marcat fiscala . Sursa noastra ne-a precizat faptul ca acestea se pot introduce pe total si nu individual, neexistand prevederi legale cu privire la introducerea individuala.

UPDATE – INFORMARE – cu privire la amenzi casa de marcat 2015 – de la contabil pentru firmele client – CLICK AICI

2 COMENTARII

  1. Pana la urma cum se procedeaza in cazul in care se defecteaza casa de marcat? Vanzarile se trec in registrul special sau se emit chitante+facturi? (in “informare-casa de marcat scrie ca trebuie chitanta)

  2. HG 479/2003 art 65
    Registrul special şi raportul Z reprezintă documentele pe baza cărora se înregistrează veniturile din activitatea de comerţ cu amănuntul şi prestări de servicii direct către populaţie în evidenţa contabilă a utilizatorului, cu excepţiile prevăzute de lege.

    Asta cred ca inseamna ca nu se bat in casa sumele din registru special

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!