Maine, 19.03.2015 – ședința extraordinara pentru aprobarea noului proiect de Cod Fiscal

0
145

Guvernul va aproba joi, intr-o sedinta extraordinara care va incepe la ora 11.00, proiectul de Cod Fiscal si cel de Procedura Fiscala, a anuntat miercuri premierul Victor Ponta.

Potrivit HotNews.ro – acesta le-a cerut ministrilor sa avizeze pana joi proiectele, astfel incat sa poata fi aprobate.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Proiectele ar urma sa ajunga saptamana viitoare in Parlament.

„Nu mărim taxele la locale, pur şi simplu trecem în Codul Fiscal ceea ce era până acum, că o dată la trei ani se actualizează cu inflaţia, doar că autorităţile locale pot să scadă taxele sau pot să le crească”, a arătat Ponta – potrivit Mediafax.

În expunerea de motive la varianta actualizată a Codului Fiscal, proiect de Cod datat de Ministerul Finanţelor 13 martie şi obţinut de MEDIAFAX, la capitolul Indexarea impozitelor şi taxelor locale se spune: „Se propune ca, impozitele şi taxele locale să se indexeaze, anual, de către consiliile locale, ţinînd cont de evoluţia ratei inflaţiei de la ultima indexare, comunicată pe site-ul oficial al Ministerului Finanţelor Publice şi al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, până la data de 30 aprilie a anului anterior celui pentru care se aplică indexarea. Având în vedere că de la ultima indexare au trecut 3 ani şi rata de inflaţie a crescut cu 6,46% , în proiect au fost indexate toate impozitele şi taxele locale în suma fixă, inclusiv nivelul amenzilor”.

Articolul precedentÎntocmirea și depunerea situațiilor financiare anuale și a raportărilor contabile anuale la unitățile teritoriale ale MFP pentru anul 2014 – oficial
Articolul următorNota explicativă nr. 4 – necesară pentru dosar bilanț la 31.12.2014 (model)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.