Intocmim decizie colectiva de marire a salariilor sau act aditional – pentru respectarea prevederilor legate de noul salariu minim (valabil in 2015)

5
233

Probabil multi dintre voi cunosc faptul ca, in momentul in care salariul minim trebuie crescut urmare a unei prevederi legislative obligatorii, cum este urmare a aparitiei HOTARARARII GUVERNULUI ROMÂNIEI NR. 1091/10.12.2014 (ce modifica salariul minim la 975 lei incepand cu 01.01.2015 – text integral – atunci este suficienta o decizie comuna a companiei/enititatii si nu acte aditionale de marire salarii pentru fiecare angajat in parte.

Iata si precizarea oficiala care spune urmatoarele:

– In situatia in care modificarea intervine asupra elementului salariu, iar salariatul in cauza este salarizat cu salariul minim obligatoriu pe economia nationala, iar guvernul intervine cu o modificare a salariului minim brut obligatoriu, modificarea se face prin emiterea unei decizii de modificare a salariului – MODEL 2015 AICI, fara a mai fi nevoie de act aditional.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

– De asemenea, in situatia in care prin negocieri colective la nivel de unitate sunt mentionate clauze de modificare a salariului pe transe, in perioada de 12 luni luni de executare a contractului colectiv de munca, care este obligatoriu intre parti si isi produce efectele asupra intregului personal salariat, modificarea salariului se va face prin decizie, in care se va mentiona textul din contractul colectiv de munca, care face referire la modificarea salariului.

Sursa (cu multumiri) – ITM Constanta

Articolul precedentEvaluarea anuala a salariaților – ce trebuie făcut la final de 2014 (inclusiv model fisa evaluare anuala)
Articolul următorDecizie colectiva majorare salariu minim angajați – începând cu 01.01.2015 (model si anexa)

5 COMENTARII

  1. Intr-adevar, e mai simplu cu o decizie colectiva, dar salariatii au nevoie de acte aditionale ptr banca. Deciziile colective nu sunt solutii tocmai comode, am avut cateva experiente neplacute datorita lor…

  2. M am angajat in anul 2013 cu un salariu de 938 lei , având în vedere k am mai lucrat un an in domeniul sanitar iar acum din 2015 s au mărit salariile cu 100 lei iar mie mi sa mărit cu 37 lei este normal ?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.