AcasăDeclaratii fiscaleATENTIE - declaratiile fiscale trebuie depuse la ANAF (online sau la ghiseu)...

ATENTIE – declaratiile fiscale trebuie depuse la ANAF (online sau la ghiseu) pana la 19.12.2014

Dupa cum stiti, din anii trecuti, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 84/2012, a fost completată Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, în sensul că, după art. 111, a fost introdus art. 111¹.

Astfel, potrivit art. 111¹, creanţele fiscale pentru care, potrivit Codului Fiscal sau altor legi care le reglementează, scadenţa şi termenul de declarare se împlinesc la 25 decembrie, sunt scadente şi se declară până la data de 21 decembrie.

Declarații fiscale cu termen limita de depunere 19.12.2014 – plus alte precizări importante – click aici

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Prin urmare, întrucât în acest an, 21 decembrie este zi de duminica, creanţele fiscale aferente lunii noiembrie sunt scadente şi se declară până în ultima zi lucrătoare anterioară datei de 21 decembrie, adică până la 19 decembrie a.c. inclusiv.

4 COMENTARII

  1. de acord cu moricone
    Nu exista termene diferite pentru depunerea online sau la ghiseu a declaratiilor fiscale
    August 26, 2013 Elena Savciuc No comments
    Zilele acestea am auzit doua persoane care sustineau ca declaratiile fiscale cu termen 25 august 2013 se pot depune online doar pana pe data de 25 august, inlcusiv, chiar daca ziua de 25 care intr-o zi nelucratoare.

    Nu exista termene diferite pentru depunerea online sau la ghiseu a declaratiilor fiscale. Iar pentru a va convinge de ecest lucru o sa va prezint mai jos baza legala.

    Astfel, la art.83 alin.(1) din Codul de procedura fiscala aflam ca, declaratia fiscala se depune la registratura organului fiscal competent sau se comunica prin posta cu confirmare de primire. Declaratia fiscala poate fi transmisa prin mijloace electronice sau prin sisteme de transmitere la distanta. In cazul impozitelor, taxelor si al contributiilor administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, procedura privind transmiterea declaratiilor prin mijloace electronice sau prin sisteme de transmitere la distanta se stabileste prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

    Iar alin.(3) si alin.(3^1) din acelasi act normativ prevad ca, data depunerii declaratiei fiscale este data inregistrarii acesteia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz. In situatia in care declaratia fiscala se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, data depunerii declaratiei este data inregistrarii acesteia pe pagina de internet a organului fiscal, astfel cum rezulta din mesajul electronic de confirmare transmis ca urmare a primirii declaratiei.

    Data depunerii declaratiei prin mijloace electronice de transmitere la distanta pe portalul e-Romania este data inregistrarii acesteia pe portal, astfel cum rezulta din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzactionare a informatiilor, cu conditia validarii continutului declaratiei. In cazul in care declaratia nu este validata, data depunerii declaratiei este data validarii astfel cum rezulta din mesajul electronic.

    Prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sau ordin al ministrului Finantelor Publice pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere, de gestionare a declaratiilor se stabilesc termene limita pentru depunerea declaratiilor, fara a se detalia insa ce se intampla daca termenul limita cade intr-o zi nelucratoare.

    Astfel, potrivit art.68 din Codul de procedura fiscala, termenele de orice fel privind exercitarea drepturilor si indeplinirea obligatiilor prevazute de Codul de procedura fiscala, precum si de alte dispozitii legale aplicabile in materie, daca legea fiscala nu dispune altfel, se calculeaza potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila.

    Iar la art.181 alin.(2) din Legea nr. 134/ 2010 privind Codul de procedura civila, republicata in Monitorul Oficial nr.545/2012, cu modificarile si completarile ulterioare aflam ca, atunci cand ultima zi a unui termen cade intr-o zi nelucratoare, termenul se prelungeste pana in prima zi lucratoare care urmeaza.

    Zilele nelucratoare sunt de regula sambata si duminca dar si sarbatorile legale, conform prevederilor Codului muncii.

    Autor
    Elena Savciuc, expert legislatia muncii

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!