AcasăSalarizarePrecizări CNPP privind noile cote ale contribuției de asigurări sociale (info)

Precizări CNPP privind noile cote ale contribuției de asigurări sociale (info)

Biroul de presa al Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP) precizeaza ca urmare a apritiei Legii nr. 123/2014 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 687 din 19 septembrie 2014 – noile cote ale contribuției de asigurări sociale sunt:

– 26,3% pentru condiţii normale de muncă, din care 10,5% pentru contribuţia individuală şi 15,8% pentru contribuţia datorată de angajator;
– 31,3% pentru condiţii deosebite de muncă, din care 10,5% pentru contribuţia individuală şi 20,8% pentru contribuţia datorată de angajator;
– 36,3% pentru condiţii speciale de muncă şi pentru alte condiţii de muncă, din care 10,5% pentru contribuţia individuală şi 25,8% pentru contribuţia datorată de angajator.

Noile cote ale contribuției de asigurări sociale se aplică începând cu veniturile aferente lunii următoare intrării în vigoare a prezentei legi, respectiv începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2014.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

IMPORTANT – Având în vedere prevederile legale prezentate anterior, cât și cele ale art. 31 alin. (3) și art. 40 alin. (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la contractul de asigurare socială, noua cotă a contribuției de asigurări sociale utilizată la calculul și plata contribuției datorate bugetului asigurărilor sociale de stat (26,3%) de către asigurații prevăzuți la art. 6 alin. (2) din lege se aplică asupra venitului asigurat, care constituie baza de calcul, aferent lunii octombrie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!