Precizări CNPP privind noile cote ale contribuției de asigurări sociale (info)

0
151

Biroul de presa al Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP) precizeaza ca urmare a apritiei Legii nr. 123/2014 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 687 din 19 septembrie 2014 – noile cote ale contribuției de asigurări sociale sunt:

– 26,3% pentru condiţii normale de muncă, din care 10,5% pentru contribuţia individuală şi 15,8% pentru contribuţia datorată de angajator;
– 31,3% pentru condiţii deosebite de muncă, din care 10,5% pentru contribuţia individuală şi 20,8% pentru contribuţia datorată de angajator;
– 36,3% pentru condiţii speciale de muncă şi pentru alte condiţii de muncă, din care 10,5% pentru contribuţia individuală şi 25,8% pentru contribuţia datorată de angajator.

Noile cote ale contribuției de asigurări sociale se aplică începând cu veniturile aferente lunii următoare intrării în vigoare a prezentei legi, respectiv începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2014.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

IMPORTANT – Având în vedere prevederile legale prezentate anterior, cât și cele ale art. 31 alin. (3) și art. 40 alin. (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la contractul de asigurare socială, noua cotă a contribuției de asigurări sociale utilizată la calculul și plata contribuției datorate bugetului asigurărilor sociale de stat (26,3%) de către asigurații prevăzuți la art. 6 alin. (2) din lege se aplică asupra venitului asigurat, care constituie baza de calcul, aferent lunii octombrie 2014.

Articolul precedentDecizie în vederea eliminării din arhiva patrimoniului societății a documentelor al căror termen legal de păstrare a expirat
Articolul următorProces-Verbal pentru scoatere din arhiva documente financiar-contabile (model util)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.