AcasăRaportari contabile semestrialeRaportari contabile (bilant) la 30.06.2014 - info suplimentar completare si depunere

Raportari contabile (bilant) la 30.06.2014 – info suplimentar completare si depunere

Pentru întocmirea raportărilor contabile la 30 iunie 2014, încadrarea în criteriul prevăzut se efectuează pe baza indicatorilor determinati din situatiile financiare anuale ale exercitiului financiar precedent, respectiv a balantei de verificare încheiate la finele exercitiului financiar precedent.

Operatorii economici vor depune raportările contabile la unitătile teritoriale ale MFP , în format hârtie si în format electronic sau numai în formă electronică pe portalul www. eguvernare.ro, având atasată o semnătură electronică extinsă.

Formatul electronic al raportărilor contabile depuse pe internet sau la unitătile teritoriale ale MFP constă într-un fisier .pdf la care este atasat un fisier .xml.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

În acest sens, agentii economici vor putea depune raportările contabile fie la registratura unitătilor teritoriale ale MFP sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarată, pe support magnetic, împreună cu raportările contabile listate cu ajutorul programului de asistentă elaborat de MFP, semnate si stampilate, potrivit legii, sau numai în formă electronică pe portalul www.eguvernare.ro, având atasată o semnătură electronică extinsă.

Formatul electronic al raportărilor contabile continând formularistica necesară si programul de verificare cu documentatia de utilizare aferentă, se obtine prin folosirea programului de asistentă elaborat de MFP.

Programul de asistentă este pus la dispozitie gratuit de unitătile teritoriale ale MFP sau poate fi descărcat de pe portalul MFP, de la adresa www.mfinante.ro.

Raportările contabile se compun din trei formulare:
– Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, cod 10;
– Contul de profit si pierdere sau Situatia veniturilor si cheltuielilor, după caz, cod 20;
– Date informative, cod 30.

Operatorii economici au obligatia completării datelor de identificare (denumirea entitătii, adresa, telefonul si numărul de înmatriculare la registrul comertului), precum si datelor referitoare la încadrarea corectă în forma de proprietate si codul unic de înregistrare fără a folosii prescurtări sau initiale.

Necompletarea corectă pe prima pagină a formularului „Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii” cu datele mentionate mai sus conduce la imposibilitatea identificării entitătii, si în consecintă, se consideră că raportarea contabilă nu a fost depusă, entitatea fiind sanctionată.

ALTE ARTICOLE – FOARTE UTILE:

Termen depunere raportare contabila (bilant) la 30.06.2014 – ATENTIE – CLICK AICI
Cine trebuie sa depuna bilantul (raportarea contabila) la 30.06.2014 ? – CLICK AICI
OMFP 936/2014 – aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2014 (MO 540/2014) – CLICK AICI
– Program generare bilant 30.06.2014 (PDF inteligent) – CLICK AICI
Bilanț (raportare contabila) la 30.06.2014sancțiuni/amenzi posibile pentru nedepunerea la termen – click aici
Adresa înaintare bilanț (raportare contabila) la 30.06.2014 – model pentru cei care depun la ghișeu click aici
Ce contribuabili sunt exceptați de la întocmirea și depunerea raportării contabile (bilanțului) la 30.06.2014 ? – click aici
Ce date se trec în raportarea (bilanțul) din 30.06.2014, dacă la 30.06.2013 nu s-a făcut raportare contabila – info util – CLICK AICI
Nu se depune declarație de inactivitate sau altceva în contul bilanțului la 30.06.2014 – de către contribuabilii cu CA < 220.000 lei - click aici
Bilant (raportare contabila) la 30.06.2014cine poate semna aceste raportari ? – click aici
Raportarea contabila (bilanțul) la 30.06.2014 – ce depunem la dosar și cum completam documentele ?CLICK AICI
Depunere online bilant (raportare contabila) la 30.06.2014 – pe e-guvernare.ro (info)CLICK AICI
– Nivelul cifrei de afaceri peste care este obligatorie depunerea bilanțului (raportării) la 30 iunie 2014 ? – CLICK AICI
Stare bilanț (raportare contabila) la 30.06.2014 – unde putem face verificarea (ulterior depunere online sau la ghișeu) – click aici

Sursa – AJFP Valcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!