Precizări MFP cu privire la regimul de impozitare a veniturilor obținute din activități independente (PFA)

0
166

Urmare a unor informații publicate de mass-media, Biroul de Presă al Ministerului Finanțelor Publice este abilitat să transmită următoarele precizări cu privire la regimul de impozitare a veniturilor obținute din activități independente:

Prevederile Codului fiscal nu reglementează “definiţia pentru PFA”, acesta stabilind numai tratamentul fiscal aplicabil veniturilor realizate de persoanele fizice, în funcţie de natura lor.

Pentru “PFA”, accesul la activitatea respectivă, înregistrarea în registrul comerţului, autorizarea funcţionării şi regimul juridic aplicabil sunt stabilite de legislaţia în materie, respectiv de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

În proiectul rescris al Codului fiscal, înlocuirea sintagmei „venituri comerciale” cu sintagma „venituri din activități economice” are în vedere corelarea terminologiei fiscale cu prevederile Codului Civil, aflat în vigoare, și nu schimbă cu nimic natura veniturilor, inclusiv pentru cele realizate din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Sursa – mfinante.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.