Comunicat ITM – în atenţia beneficiarilor lucrărilor de construcţii (important)

0
140

Inspectoratele Teritoriale de Munca, prin Serviciul de Securitate şi Sănătate în Munca, fac cunoscut tuturor beneficiarilor lucrărilor de construcţii de pe teritoriul oraşelor şi judeţelor că, în conformitate cu prevederile HG 300/2006 actualizata, beneficiarul lucrării sau managerul de proiect trebuie să întocmească o declaraţie prealabila în următoarele situaţii:

– a) durata lucrărilor este apreciată a fi mai mare de 30 de zile lucratoare şi pe şantier lucrează simultan mai mult de 20 de lucrători
sau
– b) volumul de mana de lucru estimat este mai mare de 500 de oameni-zi.

Declaraţia va fi întocmită conform anexei nr. 3 din hotărârea mai sus menţionată şi va fi comunicată inspectoratului teritorial de munca pe raza căruia se vor desfăşura lucrările, cu cel puţin 30 de zile înainte de începerea acestora.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Totodată, orice beneficiar al lucrărilor de construcţii trebuie să întocmească planul de securitate şi sănătate al şantierului ce cuprinde ansamblul de masuri ce trebuie luate în vederea prevenirii riscurilor care pot apărea în timpul desfăşurării activităţilor pe şantier.

ITM menţioneaza că, neintocmirea acestor documente şi netransmiterea lor către Inspectoratul Teritorial de Munca atrage după sine sancţionarea contravenţională, de către inspectorii de munca, a beneficiarului lucrării (persoană fizică sau juridică) cu amendă cuprinsa între 4000 şi 8000 lei.

Sursa – ITM Arad

Articolul precedentInformare cu privire la noile reglementari SUMAL – provenienta, circulatia si comercializarea materialelor lemnoase
Articolul următorTermen depunere raportare contabila (bilant) la 30.06.2014 – INFO

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.