AcasăReglementari contabilePlanul de conturi - actualizat 2014 (download)

Planul de conturi – actualizat 2014 (download)

Va supunem atentiei (ca si in anii trecuti), varianta actualizata la zi a Planului de Conturi, extrasa din anexa la OMFP 3055/2009 (publicata in MO 766 bis)link – mai exact de la CAPITOLUL IV – PLANUL DE CONTURI GENERAL , pentru TOTI cei care au nevoie de acesta.

Speram sa va fie de folos. INFO – OMFP nr. 2067/2013 publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 6 din 07/01/2014 a adus ultima modificare asupra planului. ATENTIE SI LA CELE DETALIATE MAI JOS (dupa link-ul de descarcare).

UPDATE 2015 – Plan de Conturi 2015 – conform OMFP 1802/2014 (su forma de tabel) – CLICK AICI

PENTRU A DESCARCA PLANUL DE CONTURI – VALABIL 2014 CLICK AICI

ATENTIE:

– Conturile sintetice din planul de conturi se pot dezvolta pe conturi analitice în funcţie de necesităţile impuse de anumite reglementări sau potrivit necesităţilor proprii ale fiecărei entităţi.
– Conturile pot avea funcţiune contabilă de activ (A), pasiv (P) sau sunt bifuncţionale (A/P). În general, conturile cu funcţiune contabilă de activ corespund elementelor de natura activelor şi cheltuielilor, iar conturile cu funcţiune contabilă de pasiv corespund elementelor de natura datoriilor, capitalurilor proprii şi veniturilor sau sunt aferente ajustărilor de valoare.
– În conturile cu trei cifre, cifra terminală 9 semnifică operaţiuni de sens contrar celor acoperite în mod normal de conturile de nivel superior din grupa din care fac parte.
– Conturile în afara bilanţului sunt conturi care se debitează şi se creditează în funcţie de modalitatea de înregistrare în conturile de bilanţ a operaţiunii, la scadenţă sau la data realizării acesteia.
– Pentru organizarea contabilităţii de gestiune, nu este obligatorie utilizarea conturilor din clasa 9 „Conturi de gestiune”.

ALTE RESURSE:

– PLAN CONTURI ONG – CLICK AICI
– PLAN CONTURI INSTITUTII PUBLICE – CLICK AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!