AcasăCodul munciiSalarizarea, element al contractului individual de munca (info oficial)

Salarizarea, element al contractului individual de munca (info oficial)

Salariul reprezinta contraprestatia muncii depuse de salariat in baza contractului individual de munca. Pentru munca prestata in baza contractului individual de munca fiecare salariat are dreptul la un salariu exprimat in bani.

La stabilirea si la acordarea salariului este interzisa orice discriminare pe criterii de sex, orientare sexuala,caracteristici genetice,varsta, apartenenta nationala, rasa, culoare,etnie, religie, optiune politica, origine sociala, handicap, situatie sau responsabilitate familiala, apartenenta ori activitate sindicala.

Salariul cuprinde salariul de baza,indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri. Salariile se stabilesc prin negocieri individuale sau/si colective intre angajator si salariati sau reprezentantii acestora.

Angajatorul are obligatia de a asigura fiecarui salariat, aferent timpului lucrat, cel putin salariul minim pe economie, stabilit prin hotarare de guvern.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Plata salariului se face direct titularului sau persoanei imputernicite de acesta si se dovedeste prin semnarea statului de plata, precum si prin orice alte documente justificative care demonsteaza efectuarea platii catre salariatul indreptatit.

Sursa (cu multumiri) – itmsibiu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!