Indemnizatie lunara viagera acordata dupa pensionare notarilor – impozitare

1
206

Intrebare – 30.07.2013

Indemnizatia lunara viagera acordata de Camera Notarilor Publici, dupa pensionare notarilor publici membri ai camerei, intra in categoria veniturilor din alte surse, conform art. 78, alin. 2?

Raspuns

Indemnizatia lunara viagera acordata dupa pensionare notarilor publici, membri ai Camerei din fonduri proprii este supusa impozitarii, conform cap. IX – venituri din alte surse al Titlului III – impozitul pe venit, din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit art. 78, alin. 1, lit. c) in categoria veniturilor din alte surse se includ, insa nu sunt limitate, venituri sub forma diferentelor de pret pentru anumite bunuri, servicii si alte drepturi, primite de persoanele fizice pensionari, fosti salariati, potrivit clauzelor contractului de munca sau in baza unor legi speciale.

Totodata, conform art. 78, alin. 2 ,,venituri din alte surse sunt orice venituri identificate ca fiind impozabile, care nu se incadreaza in categoriile prevazute la art. 41, lit. a) – h), altele decat veniturile neimpozabile in conformitate cu prezentul titlu, precum si cele enumerate prin normele metodologice elaborate in aplicarea prezentului articol,,.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala – Legea nr 571 / 2003 articolul 78

Sursa – anaf.ro – care precizeaza ca – acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor.

Articolul precedentMajorare la valorea nominală indexată a unui tichet de masă şi a unui tichet de creşă – oficial
Articolul următorA nu se uita de operarea în Revisal a creșterii salariului minim pe economie începând cu 01.07.2014 – INFO

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.