Model decizie colectiva majorare salariu minim angajați – începând cu 01.07.2014 (orientativ)

4
454

Avand in verere aparitia Hotărârii Guvernului Romaniei numarul 871/14.11.2013 – pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată – text integral – publicata in Monitorul Oficial numarul 703/15.11.2013, ca si in luna ianuarie a acestui an, pana la 30.06.2014, suntem obligati sa intocmim decizii colective pentru marirea salariului minim, pentru a ne alinia prevederilor precizate mai sus .

Daca ati lecturat articolul nostru de la inceputul acestui an – detalii aici – stiti ca, este suficienta o decizie comuna a companiei/entitatii si nu acte aditionale de marire salarii pentru fiecare angajat in parte.

Va propunem in continuare, model de decizie colectiva in acest sens, ce are completata in ea baza legislativa si toate datele necesare pentru un salariat. Speram sa va fie de folos. NU UITATI SA FACETI SI MODIFICARILE IN REVISAL INAINTE 01.07.2014.

PENTRU MODELUL DE DECIZIE COLECTIVA – VALABIL CU 01.07.2014 – CLICK AICI

PENTRU A FII LA CURENT CU STIRILE DIN DOMENIUL RESURSELOR UMANE – VIZITATI FRECVENT PAGINA NOASTRA DEDICATA ACESTUI DOMENIUCLICK AICI

Articolul precedentSinteza saptamanii 26.05.2014 – 30.05.2014 – link nou ANAF pentru depunere declaratii si bilanturi, modificari legislative, etc.
Articolul următorCe modificari au fost aduse normelor metodologice de aplicare a CF, de catre HG 421/2014 – oficial

4 COMENTARII

 1. Fratilor, dar de ce „inainte de 01.07.2014” transmiterea in revisal a majorarilor? Eu stiu ca transmiterea de poate face in 20 de zile de la data modificarii… stiu eu gresit???

 2. Eu sunt de parere ca „deciziile” de majorare nu sunt doar inutile, ci chiar ilegale.
  Legea se aplica oricum, este obligatorie, nu este facultativa, indiferent daca faci o decizie sau nu.

  Cel mult, firmele care au salarii sub minim sunt obligate sa faca o „Notificare” de majorare a salariilor, in niciun caz o „decizie”.

  Patronul nu „decide” nimic, Guvernul a decis pentru el.
  In acest caz, inregistrarea in baza de date a REVISAL se face prin decizia Guvernului, prin hot de guvern.

  Patronul trebuie doar, pentru a exista o inregistrare in REVISAL, sa faca o „notificare”.

  Denumirea de „decizie” este gresita deoarece patronul nu decide nimic, ci implineste o obligatie legala pe care nu o poate combate.
  „Decizia” implica o libertate de decizie, nu o obligatie.

  Este o nuanta juridica.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.