Plata contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile obţinute din închiriere aferente trimestrului 1 (2014) – precizări oficiale

0
183

Datorita faptului ca în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 264/10.04.2014, a fost publicat Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 550/2014 privind aprobarea Deciziei Comisiei fiscale centrale nr. 2/2014 – contribuabilii cărora nu le sunt incidente prevederile art. 82 alin. (2) din Codul Fiscal, întrucât nu au avut obligaţia efectuării de plăţi anticipate în anul precedent, au obligaţia efectuării plăţilor anticipate pentru anul curent, pentru sumele cu titlu de impozit sau contribuţii sociale înscrise în decizie şi pentru care termenele de plată au expirat, la data comunicării de către organul fiscal a deciziei de impunere pentru plăţi anticipate.

În situaţia în care organul fiscal comunică contribuabililor deciziilor de plăţi anticipate după expirarea termenelor de plată prevăzute de Codul Fiscal, aceştia nu datorează accesorii pentru perioada cuprinsă între termenul de plată prevăzut de Codul Fiscal şi data comunicării deciziei de plăţi anticipate, inclusiv.

În acest context, contribuabilii persoane fizice care au obţinut venituri din închirieri şi pentru care deciziile de impunere pentru contribuţiile de asigurări sociale de sănătate au fost comunicate cu întârziere, nu datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere pentru perioada cuprinsă între termenul de plată prevăzut de Codul Fiscal, respectiv 25 martie 2014 şi data comunicării deciziei de impunere.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

În cazul în care contribuabilii au plătit deja penalităţi pentru întârzierea la plată, sumele percepute ca accesorii vor fi compensate cu alte obligaţii datorate bugetului de stat sau, după caz, pot fi restituite.

Sursa – www.finantevalcea.ro

Articolul precedentRaport cenzor/cenzori – model pentru bilanț asociații/fundații/federații (ONG-uri) la 31.12.2013
Articolul următorProcedura rambursare TVA dupa aparitia OMFP 491/2014 – info oficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.