MFP propune – consultanţii fiscali să răspundă pentru rambursări de TVA sub 65.000 lei fără inspecţie

0
173

Fiscul va rambursa TVA de cel mult 65.000 de lei fără inspecţie fiscală anticipată dacă cererea este certificată „fără rezerve” de către un consultant fiscal, care îşi asumă indirect răspunderea, inspecţia fiscală ulterioară fiind aplicată şi în cazul sumelor negative de TVA de sub 20.000 de lei.

Potrivit Mediafax – măsura a fost propusă de Ministerul Finanţelor într-un proiect de ordonanţă elaborat la finele anului trecut şi lansat în dezbatere publică la începutul acestei săptămâni, fiind urmare a faptului că justiţia a început să acorde firmelor dobânzi penalizatoare, pe care Fiscul urmează să le plătească pentru întârzierile în rambursarea TVA.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

PS – Finanţele propun acum să fie majorat de la 10.000 de lei la 20.000 de lei plafonul valoric al deconturilor de TVA cu pentru care rambursările se realizează cu control ulterior. Mai multe detalii in articolul sursa.

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.