AcasăSituatii financiare anualeSituaţii financiare anuale şi raportări contabile anuale la 31.12.2013 - proiectul de...

Situaţii financiare anuale şi raportări contabile anuale la 31.12.2013 – proiectul de ordin postat pe site-ul MFP

Pe site-ul oficial al MFP a fost postat (în data de 20.12.2013) un Proiect de Ordin privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, ale carui prevederi viitoare vi le detaliem in cele ce urmeaza.

Astfel, prin proiectul de ordin se aduc clarificări referitoare la întocmirea situaţiilor financiare anuale aferente exerciţiului financiar 2013 şi a raportărilor contabile anuale întocmite de operatorii economici la 31 decembrie 2013, precum şi la depunerea lor la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.

Referitor la sediile permanente din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul în străinătate, potrivit Legii nr. 571/2013 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul persoanelor juridice străine care desfăşoară activitate prin intermediul unui sediu permanent/mai multor sedii permanente în România, impozitul pe profit se aplică asupra profitului impozabil atribuibil sediului permanent, respectiv asupra profitului impozabil determinat la nivelul sediului permanent desemnat să îndeplinească obligaţiile fiscale.

PENTRU DETALII SUPLIMENTARE DESPRE PROIECT – CLICK AICI

Una dintre informaţiile cuprinse în situaţiile financiare anuale, respectiv raportările contabile anuale, aferente exerciţiului financiar 2013 se referă la impozitul pe profit. În aceste condiţii este necesară introducerea unor prevederi referitoare la întocmirea de către sediile permanente a situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor contabile cerute de Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Prezentul proiect de ordin este structurat în prevederi aplicabile entităţilor care întocmesc situaţii financiare anuale, respectiv prevederi aplicabile entităţilor care întocmesc raportări contabile anuale.
În ceea ce priveşte situaţiile financiare anuale, prin proiectul de ordin se prezintă separat tipurile de situaţii financiare anuale întocmite în funcţie de reglementările contabile aplicabile, respectiv Reglementările contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunităţilor Economice Europene, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.055/2009, cu modificările şi completările ulterioare, sau Sistemul simplificat de contabilitate, aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.239/2011.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

O anexă distinctă la proiectul de ordin este consacrată societăţilor ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată. Acestea urmează să întocmească atât situaţii financiare anuale individuale în baza Ordinului viceprim-ministrului, ministrul finanţelor publice, nr. 1.286/2012, cu modificările şi completările ulterioare, cât şi raportări contabile anuale, în formatul prevăzut prin proiectul de ordin.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!