AcasăCodul munciiDecizie de aplicare a sanctiunilor disciplinare (altele decat desfacerea disciplinara a CIM)...

Decizie de aplicare a sanctiunilor disciplinare (altele decat desfacerea disciplinara a CIM) – model oficial

Va propunem in cele ce urmeaza un model oficial de Decizie de aplicare a sanctiunilor disciplinare (altele decat desfacerea disciplinara a contractului individual de munca) , document ce se intocmeste pentru a preciza in scris sanctiunea disciplinara ce se aplica salariatului/ei, dar care cuprinde si dovada comunicarii catre salariat (data si semnatura salariatului sau confirmare de primire – data postei).

Speram sa va fie de folos. ATENTIE:

– Pentru angajatorii care au sediul intr-un anumit judet – instanta competenta este Tribunalul Judetean.
– Pentru aplicarea sanctiunii avertismentului scris, nu este necesara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

PENTRU A DESCARCA MODELUL DE DECIZIE – CLICK AICI

SURSA DOCUMENTITM CONSTANTA

2 COMENTARII

  1. Buna ziua! As vrea sa va rog daca se poate sa ma ajutati intr-o problema.
    Sunt angajat al unui S.R.L. in functia de inginer mecanic proiectant, asa cred ca sunt angajat, deoarece de doi ani de cand sunt angajat nu am primit nici o copie a contractului de munca (desi la angajare am fost fortat sa semnez trei exemplare in alb), si nu am nici o fisa a postului.
    Ceea ce ma face sa va scriu este urmatorul fapt: pe la mijlocul lunii aprilie am primit o oferta de munca din partea unei alte firme care i-mi oferea mai multe beneficii decat cele care le primeam la firma la care sunt in continuare angajat. Dupa o discutie cu administratorul firmei, acesta verbal mi-a marit salarul si a promis ca-mi va da un autoturism de serviciu deoarece sediul unde imi desfasor activitatea este la 35 de km de domiciliul meu, eu trebuind sa-mi fac in continuare activitatile cotidiene. Cele promise au fost doar verbal si nu in scris (oricum salarul primit in mana este diferit de cel prevazut de lege, adica bani la negru, chiar daca acum cateva zile mi s-a dat la semnat un act aditional prin care se mareste salarul pe cartea de munca conform cu legea in vigoare la 1600 lei). Salarul majorat a fost platit dar promisiunea cu autoturismul a ramas la stadiu de promisiune. Acest salar majorat a fost platit pana in luna iulie adica doua luni (mai, iunie).Dupa ce am semnat acest act aditional, am fost informat de catre director ca salarul meu actual se diminueaza cu suma de 500 de ron(adica vechiul salar) si ca nu voi mai primi nici un autoturism de servici. Datorita acestui fapt am trimis un mail directorului cerand sa-mi explice de ce s-a luat aceasta decizie din punctul meu de vedere necorecta (deoarece nu am facut nici o abatere si nici nu am fost mustrat si nici nu mi s-a reprosat ca as fi facut ceva gresit). Ca raspuns la acest mail am primit un mail de la director:
    „Din pacate trebuia mai mult efort din partea ta pentru a beneficia in continuare de oferta initiala, care, cred ca a fost facuta la presiunile tale cu ‘plecatul’ si de asemeni la promisiunile tale care nu s-au concretizat.
    Regret dar aceasta masura vine chiar de la…”
    Eu nu am facut nici o promisiune si am facut tot ce mi-a stat in putinta sa imi fac treaba ba chiar am stat si peste program. Aici in aceata firma suntem obligati sa venim si sambata la munca cu amenintari verbale de gen: ” nu vii sambata nu mai vii de loc” etc..
    Va rog sa-mi da-ti un sfat ce cale as putea sa urmez pentru a putea face ceva in privinta acestei anulari a intelegerii verbale.
    Va multumesc anticipat!

  2. @marian – De regula, firma ar trebui sa aiba un dosar personal al tau, in care iti poti gasi CIM-ul, actele aditionale, fisa postului, etc. – insa daca totul a fost verbal si nu s-a semnat nimic… nu stiu ce sa zic. Daca zici ca ai semnat un act aditional de diminuare a salariului brut, iar daca stii sigur ca asta scria in el, atunci ar trebui sa existe si un act aditional de crestere a brutului, dar nefiind semnat de tine … Recomand sa ajungi la o conciliere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!