AcasăRaportari contabile semestrialeRaportarea contabilă la 30.06.2013 a operatorilor economici - proiectul a fost publicat...

Raportarea contabilă la 30.06.2013 a operatorilor economici – proiectul a fost publicat pe site-ul MFP

Potrivit propiectului postat pe site-ul oficial – mfinante.ro – Sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2013 a operatorilor economici se aplică persoanelor cărora le sunt incidente Reglementările contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunităţilor Economice Europene, parte componentă a Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.055/2009, cu modificările şi completările ulterioare, şi care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri peste 220.000 lei.

In acelasi timp, se mentin prevederile de anul trecut:

UPDATE 24.07.2013 – OMFP 1013/2013 – pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2013 a operatorilor economici – CLICK AICI

– Raportările contabile la 30 iunie 2013 se depun la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice până cel mai târziu la data de 16 august 2013.
– Nedepunerea raportărilor contabile la 30 iunie 2013 în condiţiile prevăzute de ordin se sancţionează conform prevederilor art. 42 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”.

PENTRU MAI MULTE DETALII – IATA PROIECTUL:

9 COMENTARII

  1. Comunicati daca cunoasteti data aproximativa a programului anaf pt bilant la 30 Iunie 2013;nu de alta dar suntem deja in 12 Iulie si termenul de 16 August bate la usa.
    Cu stima
    Niculescu Alexandru

  2. D-lui Alex
    Multumesc pentru raspuns din 13.o7.2013 ; oricum tinem legatura in sensul ca va rog respectuos sa ma anuntati in cazul aparitiei programului anaf pt bilant la 30.06.2013.
    Acelasi , cu respect
    Niculescu Alexandru

  3. Nu exista posibilitatea amanarii termenului pana dupa 20 august?Eu plec poimaine in concediu/bilet!Multumesc! Admin

  4. Si daca programul apare pe 02 august, sa spunem ?
    Asta cade vineri. Deci mai raman fix doua saptamani, din care o zi e libera (15 august). Poate oamenii au concedii planificate, bilete de avion platite, nunti, etc, ca doar e luna august.
    De ani de zile, de fapt, ce spune eu, de zeci de ani, Fiscul comunica o data limita inaite de a apare formularele. E inuman si imoral.
    Trebuie legiferat ca termenul de depunere a unei raportari de genul acesta, dar nu numai, sa fie explicit dat intr-un nuimar de zile de la data apritiei formularului, dar nu mai putin de 30 de zile calendaristice.
    Deci, noi contabilii, trebuie sa ne luam adio de la vacanta in luna august. Si problema nu e a unui contabil care face bilantul la o firma. Ci de cei multi, care fac asta pentru zeci de firme. Caci daca ar trebui sa fie cate un contabil sef pentru fiecare persoana juridica, un milion de romani ar face asta. Ar fi absolut penibil si neproductiv.
    Dar cine sa gandeasca acolo, la ANAF ? Cine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!