AcasăProfit / venitActivitati de consultanta si management - nu exista obligaţia de aplicare a...

Activitati de consultanta si management – nu exista obligaţia de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderilor

Va redam in cele ce urmeaza un raspuns oficial al DGFP Valcea la intrebarea – O societate are la 31.12.2012 o cifra de afaceri sub plafonul de 65000 eur, Caen 7022 -Activitati de consultanta pentru afaceri si management. Ponderea veniturilor din consultanta nu este 100% din total venituri. Aceasta societate obtine venituri si din alte activitati (inchiriere,servicii de marketing ).

In aceste conditii societatea trebuie sa aplice sistemul de impunere pe veniturile microintreprindere incepand cu 01 februarie 2013 sau se incadreaza la exceptia prevazuta prevazuta in OG 18/2013 :c) persoanele juridice care desfasoara activitati in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului ? ”

IATA SI RASPUNSUL – VIA :

Potrivit prevederilor art. 112^2 alin. (3) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele juridice române plătitoare de impozit pe profit care, la data de 31 decembrie 2012, îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 112^1, respectiv au realizat venituri, altele decât cele din activităţi în domeniul bancar, în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii, în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului; au realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei al 65.000 euro; capitalul social este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale sunt obligate la plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor începând cu 1 februarie 2013.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”.

În conformitate cu prevederile art. 112^2 alin. (6) lit. c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, nu sunt obligate să aplice sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor, persoanele juridice române care desfăşoară activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului.

Potrivit pct. 1 din Hotărârea Guvernului nr. 44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, dat în aplicarea art. 112^1, pentru încadrarea în condiţia prevăzută la art. 112^1 lit. a) din Codul Fiscal, persoana juridică română nu trebuie să înregistreze venituri din activităţile prevăzute la art. 112^2 alin. (6) din Codul Fiscal. Încadrarea în categoria veniturilor din consultanţă şi management se efectuează prin analiza contractelor încheiate şi a altor documente care justifică natura veniturilor.

În consecinţă, potrivit celor menţionate mai sus, nu aveţi obligaţia să aplicaţi sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor.

PRECIZARE – Această adresă nu reprezintă un act administrativ fiscal în sensul art. 41 din Codul de Procedură Fiscală sau un act administrativ de autoritate în sensul art. 1 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ şi nu este opozabilă terţilor.

IMPORTANT (n.r.) – obligatoriu, ONRC inregistreaza firmele ca platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor, dupa care firma (cu act. de consult. si manag.) trebuie sa depuna D 010 la DGFP pentru schimbare ca platitoare impozit pe profit.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!