AcasăDeclaratii anualeDeclaratia 200 - modalitatea de depunere si unde se depune (info mai...

Declaratia 200 – modalitatea de depunere si unde se depune (info mai 2013)

Conform OPANAF 24/2013text integral – pentru aprobarea modelului şi conținutului unor formulare prevăzute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare – Declaratia de venit (F 200 – împreuna cu anexele completate, daca este cazul) se depune:

în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Recomandam sa listati si semnati 2 exeplare – din care 1 ex. pentru organul fiscal iar unul sa ramana la cel ce depune cu numarul de la registratura pe el.

on-line, cu semnatura electronica, utilizând serviciul “Declaratii electronice” – „Persoane fizice” existent pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Formatul electronic al formularului, generat prin programul de asistenta, consta într-un fisier PDF având atasat un fisier .xml si un fisier cu extensia .zip. Fisierul cu extensia .zip va contine documentele justificative cerute de lege scanate alb-negru. Depunerea, dupa completare desigur, se va realiza pe e-guvernare.ro

Termen depunere declaratia 200 in anul 2013 – pentru anul fiscal 2012 – click aici

Unde se depune formularul 200 ?

Declaratia de venit se depune la:

– organul fiscal în a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde îsi are domiciliul potrivit legii sau adresa unde locuieste efectiv, în cazul în care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;
– organul fiscal competent definit potrivit legilor în vigoare, pentru ceilalri contribuabili persoane fizice;

Declaratia 200 pentru 2012 – cu termen de depunere 27.05.2013 (resurse de folosit) – CLICK AICI

ATENTIE !

Se va depune, odata cu formularul 200 „Declaratia privind veniturile realizate din România”, si formularul 220 “Declaratie privind venitul estimat/norma de venit” de catre contribuabilii care, realizeaza venituri din activitati independente, venituri din cedarea folosintei bunurilor si din activitati agricole impuse în sistem real, si care:

– în anul 2012 au realizat pierderi,
– au realizat venituri pe perioade mai mici decât anul fiscal,
– estimeaza, din motive obiective, ca vor realiza venituri care difera cu cel pu_in 20% fata de anul fiscal anterior în vederea stabilirii platilor anticipate cu titlu de impozit pentru anul 2012.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”.

Sursa info – DGFP Arges

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!