AcasăGeneralCe informaţii trebuie să conţină bonurile fiscale - pentru a îndeplini condiţiile...

Ce informaţii trebuie să conţină bonurile fiscale – pentru a îndeplini condiţiile unei facturi emise în sistem simplificat (oficial)

Dupa cum stiti deja, începând cu 14 martie 2013, prin intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 84/2013text integral – şi-au încetat aplicabilitatea prevederile pct. 46 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la justificarea deducerii TVA pentru carburanţii auto achiziţionaţi pe baza bonurilor fiscale, indiferent de valoarea acestora, emise conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în condiţiile în care erau ştampilate şi aveau înscrise denumirea cumpărătorului şi numărul de înmatriculare a autovehiculului.

În contextul noilor prevederi, pentru orice achiziţii de bunuri şi servicii pe bază de bonuri fiscale emise în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, deducerea taxei poate fi justificată cu bonurile fiscale care îndeplinesc condiţiile unei facturi simplificate , respectiv valoarea individuală, inclusiv TVA, nu este mai mare de 100 euro.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Deducerea taxei este permisă dacă furnizorul/prestatorul a menţionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal codul de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului.

Pentru a îndeplini condiţiile unei facturi emise în sistem simplificat bonurile fiscale trebuie să conţină cel puţin următoarele informaţii:

– data emiterii;
– datele de identificare a persoanei impozabile care a livrat bunurile sau a prestat serviciile;
– identificarea tipului de bunuri sau servicii furnizate;
– suma taxei colectate sau informaţiile necesare pentru calcularea acesteia.

Baza legală:
– art. 155 alin. (11) şi (20) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 927/.2003;
– pct. 46 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 84/2013 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 136/14.03.2013.

FOARTE UTIL – Bonuri fiscale dupa 14.03.2013 – comunicat oficial MFP (legat de deducerea TVA si accent pe cele pentru livrare de carburanti) – CLICK AICI

Sursa – www.finantevalcea.ro


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura