Ce depunem pentru bilantul la 31.12.2012 pe langa formularele stabilite prin OMFP 40/2013

0
209

Dupa cum stiti, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 44 din 21.01.2013 a fost publicat OMFP nr. 40/2013text integral – privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, prin care au fost aduse o serie de precizări referitoare la întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale încheiate la 31 decembrie 2012 şi a raportărilor anuale la 31 decembrie 2012.

Astfel, potrivit ordinului mentionat mai sus, situaţiile financiare anuale vor fi însoţite de:
– raportul administratorilor,
– raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, după caz,
– propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

De asemenea, situaţiile financiare anuale vor fi însoţite de o declaraţie scrisă a administratorului, a ordonatorului de credite sau a altei persoane care are obligaţia gestionării unităţii respective prin care îşi asumă răspunderea pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale şi confirmă că:

a) politicile contabile utilizate la întocmirea situaţiilor financiare anuale sunt în conformitate cu reglementările contabile aplicabile;
b) situaţiile financiare anuale oferă o imagine fidelă a poziţiei financiare, performanţei financiare şi a celorlalte informaţii referitoare la activitatea desfăşurată;
c) persoana juridică îşi desfăşoară activitatea în condiţii de continuitate.

Situaţiile financiare anuale simplificate vor fi însoţite de raportul administratorilor.

TOTUL DESPRE BILANTUL CONTABIL LA 31.12.2012 (ARTICOLE, MODELE RAPOARTE, NOTE EXPLICATIVE) – CLICK AICI

Situaţiile financiare anuale întocmite de entităţile al căror exerciţiu financiar coincide cu anul calendaristic şi al situaţiilor financiare anuale simplificate întocmite de entităţile care au optat pentru aplicarea sistemului simplificat de contabilitate se întocmesc cu ajutorul programului de asistenţă elaborat de MFP care conţine formularistica necesară şi programul de verificare cu documentaţia de utilizare aferentă.

Programul de asistenţă este pus la dispoziţia entităţilor gratuit de MFP şi poate fi procurat direct de la unităţile fiscale teritoriale sau poate fi descărcat de aici – LINK APLICATIE BILANT 2012.

Important! Formatul electronic al situaţiilor financiare anuale şi al situaţiilor financiare anuale simplificate, generat prin programele de asistenţă, constă într-un fişier .pdf având ataşat un fişier .xml şi un fişier cu extensia .zip. Fişierul cu extensia .zip va conţine documentele cerute de lege scanate alb-negru – DETALII DOCUMENTE OBLIGATORII AICI – lizibil şi cu o rezoluţie care să permită încadrarea în limita a 10MB a fişierului PDF la care este ataşat fişierul .zip.

Sursa – www.finantevalcea.ro

Articolul precedentP.F.A./I.I./I.F. – pot angaja, cu contract individual de muncă, terţe persoane – urmare a publicarii Legii nr. 40/2013
Articolul următorSituatii financiare anuale/Bilant la 31.12.2012 – actualizare aplicatie (PDF) in 12.03.2013

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.