P.F.A./I.I./I.F. – pot angaja, cu contract individual de muncă, terţe persoane – urmare a publicarii Legii nr. 40/2013

3
304

In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 129/11.03.2013, a fost publicată Legea nr. 40/2013 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 46/2011 pentru modificarea şi completarea art. 17 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 46/2011 persoanele fizice autorizate îşi pot desfăşura activitatea individual şi independent sau pot angaja, în calitate de angajator, terţe persoane cu contract individual de muncă, încheiat conform Legii nr. 53/2003 privind Codul Muncii.

Persoană fizică autorizată nu va fi considerată un angajat al unor terţe persoane cu care colaborează în scopul exercitării activităţii pentru care a fost autorizată, chiar dacă colaborarea este exclusivă.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, şi întreprinderile individuale pot angaja terţe persoane cu contract individual de muncă şi pot colabora cu alte persoane fizice autorizate, cu alţi întreprinzători persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanţi ai unor întreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit.

Atenţie! Titularul persoanei fizice autorizate şi titularul întreprinderii individuale nu pot încheia contracte individuale de muncă cu entităţile pe care le reprezintă!

Sursa – www.finantevalcea.ro

Articolul precedentNotele explicative 13 si 14 – modele pentru bilantul contabil (lung) la 31 decembrie 2012
Articolul următorCe depunem pentru bilantul la 31.12.2012 pe langa formularele stabilite prin OMFP 40/2013

3 COMENTARII

  1. Gresesc eu?, sau s-a schimbat doar articolul referitor la PFA-uri , ca pot angaja terte persoane, NU se face referire si la I.F.-uri care in continuare NU pot angaja terte persoane (art. 28 alin.4). Titlu induce putin in eroare…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.