AcasăNewsA fost aprobat HG-ul nou cu privire la modificarea și completarea Normelor...

A fost aprobat HG-ul nou cu privire la modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 (privind Codul Fiscal)

Dupa cum va semnalizam saptamana trecuta – detalii aici – iata ca astazi (16.01.2013), prin Hotărârea de Guvern adoptata, s-au legiferat norme metodologice referitoare la Titlul VI – Taxa pe valoarea adăugată și la Titlul VII – Accize și alte taxe speciale .

În primul caz, potrivit comunicatului de Guvern, se clarifică situațiile în care, ulterior implementării sistemului TVA la încasare, beneficiarul nu menționează pe documentul de plată facturile achitate, caz în care se aplică prevederile Codului civil cu privire la imputația legală a plății.

În cel de-al doilea caz, modificările sunt mai ample, principalele fiind prezentate în continuare.

În domeniul antrepozitelor fiscale:

• Precizarea grupelor de produse accizabile ce pot fi depozitate în regim suspensiv de accize
• Corelarea prevederilor privind reautorizarea antrepozitarilor după expirarea perioadei de valabilitate a autorizației
• Precizarea volumului mediu trimestrial al ieșirilor de produse accizabile ce trebuie îndeplinit pentru funcționarea antrepozitelor fiscale de depozitare
• Precizarea cuantumului capitalului social minim subscris și vărsat ce trebuie constituit de antrepozitarii autorizați

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Avand în vedere că procedurile de infringement din domeniul produselor accizabile nu au fost închise de către Comisia Europeană, prin stabilirea unor condiții excesive la autorizare ar exista riscul continuării acestor proceduri – precizeaza comunicatul Guvernului. Potrivit aceluiasi comunicat – s-a avut, deci, în vedere stabilirea unor condiții de autorizare echilibrate care să asigure atât prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, cât și respectarea principiului proporționalității.

Sursa – gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!