Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la incasare – disponibil online incepand cu aceasta saptamana

2
265

Avand in vedere importanţa informaţiilor din Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la incasare, pentru contribuabilii care fac achiziţii de la cei care aplică sistemul de TVA la incasare, pentru stabilirea posibilităţii de exercitare a dreptului de deducere a taxei achitate, acest registru a fost facut public in data de 11.12.2012 (pe baza notificărilor (D 097) depuse de persoanele impozabile), pentru toti contribuabilii.

Pentru consultarea registrului, vor fi disponibile trei variante:

1. Consultarea punctuală (CUI cu CUI) in mod online, pe portalul ANAF, la adresa de mai jos.
2. Consultarea punctuală in mod offline, prin intermediul unei aplicaţii pusă la dispoziţie gratuit de MFP-ANAF.
3. Descărcarea informaţiilor din registru intr-un format standardizat.

REGISTRUL (PROVIZORIU) POATE FII CONSULTAT ONLINE AICI – CLICK AICI

IMPORTANT – Potrivit dispoziţiilor art. 156^3 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, ANAF organizează Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la incasare conform art. 134^2.

Pentru a sprijini dezvoltarea de aplicaţii proprii, care pot facilita consultarea informaţiilor din registru, se vor publica sursele aplicaţiei, structura bazei de date şi modul de organizare al informaţiilor in fişierele de descărcat, in secţiunea Aplicaţii in curs de dezvoltare pentru interesul contribuabililor.

Sursa informatii – anaf.ro

Anunțuri publicitare

2 COMENTARII

  1. […] Trebuie retinut faptul ca – pe websiteul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, la adresa, http://www.anaf.ro, secţiunea Informaţii publice /Informaţii privind agenţii economici/ Registrul provizoriu al persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare, a fost postat Registrul provizoriu al persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare, care poate fi vizualizat de contribuabilii interesaţi. PENTRU LINK-UL DIRECT CATRE REGISTRU – CLICK AICI […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.