Generare numar de evidenta a platii – programul oficial a fost publicat pe site-ul ANAF (conform OPANAF 1870/2012)

0
328

Pe site-ul oficial al Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala a fost publicat programul de asistenţă ce permite formarea si preluarea pe OPFV a numarului de evidenta a platii , pentru Decizii de impunere si Documente de constatare amenda (conform Ordin ANAF 1870/2012).

Pentru respectivul program ANAF ofera 2 posibilitati de obtinere a numarului de evidenta a platii – prin generare online – link aici – si prin generare pe PC-ul contribuabilului, situatie in care va trebuie arhiva programului (pentru rulare), pe care o puteti descarca de pe link-ul urmator.

PENTRU A DESCARCA PROGRAMUL PENTRU GENERARE NUMAR EVIDENTA PLATA – CLICK AICI

Incepând cu 1 noiembrie 2012, prin excepţie de la regulă, în cazul obligaţiilor fiscale de plată stabilite de organele de inspecţie fiscală, precum şi a amenzilor de orice fel, se stinge cu prioritate obligaţia fiscală stabilită suplimentar sau amenda pe care o alege contribuabilul. Noua reglementare a fost instituită prin Ordonanţa Guvernului nr. 16/2012 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală prin care s-au adus completări art. 115 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 referitoare la ordinea stingerii datoriilor contribuabililor – sursa DGFP VL

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.