MFP vrea sa introduca un plafon pentru unele plăţi în numerar între persoanele fizice şi doreste reducerea plafoanelor zilnice pentru firme

0
158

Ministerul Finantelor analizeaza oportunitatea introducerii unui plafon pentru unele plati in numerar intre persoanele fizice si reduce plafoanele zilnice pentru firme la 1.000 de lei pe client si cel mult 5.000 de lei in total operatiuni cu numerar catre firme si populatie, afirma surse oficiale, citate de agentia Mediafax.

Astfel, firmele vor putea face plati in numerar catre companii sau persoane cel mult 5.000 de lei pe zi, de doua ori mai putin decat in prezent, iar plata catre un singur client va fi limitata la 1.000 de lei pe zi, de cinci ori sub pragul actual – potrivit hotnews.ro.

Platile efectuate de catre firme catre magazinele de tipul Cash&Carry vor fi de asemenea limitate, insa plafonul scade de la 10.000 lei la 5.000 de lei, inclusiv pentru platile fragmentate.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Ministerul Finantelor analizeaza si oportunitatea introducerii unui plafon pentru unele plati in realizate intre persoanele fizice, mai ales in domenii care ar putea facilita evaziunea fiscala sau spalarea de bani.

Aceste prevederi nu se referă la plata salariilor şi a altor drepturi de personal – potrivit mediafax.ro .

Scăderea plafonului pentru firme vine în contextul introducerii sistemului TVA la încasare – detalii despre sistem aici, care presupune colectarea taxei la momentul încasării contravalorii livrărilor sau prestărilor efectuate, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data emiterii facturii. Firmele obligate să aplice această decizie sunt cele cu o cifră de afaceri anuală inferioară plafonului de 2,25 milioane de lei.

PS – am aflat de aceste stiri via colegilor de pe grupul contacafe_club – multumiri lui Robert.

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.