AcasăDeclaratii fiscaleDepunerea Declaraţiei 394 - pentru luna iunie si trimestrul II al anului...

Depunerea Declaraţiei 394 – pentru luna iunie si trimestrul II al anului 2012

Va prezentam in continuare un material oficial referitor la depunerea formularului (394) “Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national” pentru trimestrul II 2012. Speram sa va fie de folos.

Astfel, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care au perioada fiscala „lunara” sau „trimestriala” pentru depunerea Decontului de TVA, trebuie sa stie ca, sunt obligate sa declare toate livrarile de bunuri / prestarile de servicii si achizitiile de bunuri / servicii realizate, pe teritoriul României, catre/de la alte persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal aferente lunii iunie 2012 sau trimestrului II 2012.

În vederea îndeplinirii acestei obligatii, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România vor completa si vor depune pâna la data de 25 iulie 2012 formularul (394) “Declaratie informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national” care se depune numai daca în cursul lunii iunie 2012 sau în cursul trimestrului II 2012 au fost realizate operatiuni de natura celor de mai sus.

Formularul se completeaza si se depune:

– prin mijloace electronice de transmitere la distant, pe portalul e-România, prin detinerea certificatului calificat
– în format electronic sub forma unui fisier în format PDF, care are atasat fisierul XML, însotit de formularul listat, semnat si stampilat, la registratura organului fiscal, ori prin posta cu confirmare de primire.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”.

Dupa depunerea prin internet sau la ghiseu a formularului (394)”Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national” starea acesteia se poate verifica accesând portalul www.anaf.mfinante.gov.ro/stare D112, iar în cazul în care pe pagina de vizualizare a starii declaratiei se afiseaza un mesaj cu erorile pe care le contine documentul depus, contribuabilul trebuie ca, în termen de 3 zile lucratoare, sa corecteze toate erorile comunicate si sa reia procesul de depunere a declaratiei 394.

Pentru corelarea informatiilor si evitarea neconcordantelor ce pot apare în baza de date centralizata se roaga persoanele înregistrate în scopuri de TVA ca datele sa fie completate conform instructiunilor aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.596/2011 publicat în M.O. nr. 927/28.12.2011.

Potrivit art. 219 alin. (1) lit. f) din Codul de procedura fiscal, nedepunerea formularului (394) “Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national” constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda, astfel :
– de la 2.000 lei la 3.500 lei, pentru persoanele fizice
– de la 12.000 lei la 14.000 lei, pentru persoanele juridice.

sursa – DGFP Arges

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!