AcasăGeneralValoarea unui tichet de cresa este acum 400 lei - incepand cu...

Valoarea unui tichet de cresa este acum 400 lei – incepand cu luna mai 2012

Pentru semestru I al anului 2012, începând cu luna mai, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă este de 400 lei.

Suma a fost stabilită potrivit prevederilor pct. 6.1 şi 6.3 din Normele metodologice de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.317/2006 şi a fost indexată prin Ordinul ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale nr. 821/2012 privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creşă pentru semestrul I 2012, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 357/25.05.2012.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI.

Conform art. 55 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi pct. 68 lit. a) din Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, tichetele de creşă acordate potrivit legii, sunt considerate venituri de natură salarială şi sunt supuse impozitului pe veniturile din salarii. Potrivit art. 296 indice 15 lit. o) din Codul Fiscal, acestea nu sunt cuprinse în baza lunară a contribuţiilor sociale obligatorii.

Sursa info – www.finantevalcea.ro


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    as dori sa stiu daca se poate beneficia simultan de stimulentul pentru intoarcerea in munca inainte de implinirea varstei de 1 de catre copil pana cand implineste copilul 2 ani, si de tichetul de cresa platit de angajator tot pana la varsta de 2 ani
    va multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura