AcasăDeclaratii anualeDepunerea formularului 221 - Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe...

Depunerea formularului 221 – Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit

Orice persoana fizica care desfasoara o activitate agricola pentru care venitul net se determina pe baza de norma de venit are obligatia de a depune anual o declaratie la organul fiscal competent, pâna la data de 25 mai (respectiv 25.05.2012) inclusiv a anului fiscal, pentru anul în curs.

Veniturile din activitati agricole sunt venituri din urmatoarele activitati:

a) cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, în sere si solarii special destinate acestor scopuri si/sau în sistem irigat;
b) cultivarea si valorificarea arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor;
c) exploatarea pepinierelor viticole si pomicole si altele asemenea.

Este vorba despre formularul 221 “Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit”.

În cazul unei activitati pe care contribuabilul începe sa o desfasoare dupa data de 25 mai 2012, declaratia se depune în termen de 15 zile inclusiv de la data la care contribuabilul începe sa desfasoare activitatea. În cazul realizarii de venit din mai multe surse, se depune o singura declaratie în care se mentioneaza fiecare sursa de realizare a venitului. Sursa de venit este reprezentata de localitatea în raza careia se afla situat terenul sau terenurile, dupa caz.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI. Iata-le deci, in continuare:

Formularul 221 “ Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit“ pentru anul 2011 este prezentat in anexa la Ordinul Presedintelui ANAF nr 647/2012 – text integral aici – pentru modificarea OPANAF nr 52/2012 privind aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare”

Declaratia se depune la:

– organul fiscal în a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde îsi are domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuieste efectiv, în cazul în care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;
– organul fiscal în a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru ceilalti contribuabili persoane fizice;

Declaratia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata. Declaratia se pune gratuit la dispozitie contribuabilului sau poate fi descarcata de pe pagina de web a Ministerului Finantelor Publice: www.mfinante.ro/Portal ANAF/Asistenta contribuabili/Toate formularele cu explicatii – sau de pe contacafe.ro – descarca de aici.

Temei legal – art. 71 si 74 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare

Sursa – http://www.finantearges.ro/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!