Declaratia 394 nu se depune pe 0, adica daca nu au fost operatiuni in trimestru !

6
550

ANAF reaminteste persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA care au perioada fiscala „trimestriala” pentru depunerea Decontului de TVA ca, sunt obligate sa declare toate livrarile de bunuri / prestarile de servicii si achizitiile de bunuri / servicii realizate, pe teritoriul României, catre/de la alte persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal aferente trimestrului I – 2012.

În vederea îndeplinirii acestei obligatii, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România vor completa si vor depune pâna la data de 25 aprilie 2012 formularul (394) „Declaratie informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national” care se depune numai daca în cursul trimestrului I 2012 au fost realizate operatiuni de natura celor de mai sus.

Formularul se completeaza si se depune – APLICATIE PDF PENTRU D 394:
– prin mijloace electronice de transmitere la distant, pe portalul e-România, prin detinerea certificatului calificat
– în format electronic sub forma unui fisier în format PDF, care are atasat fisierul XML, însotit de formularul listat, semnat si stampilat, la registratura organului fiscal, ori prin posta cu confirmare de primire.

Dupa depunerea prin internet sau la ghiseu a formularului (394) „Declaratie informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national” starea acesteia se poate verifica accesând portalul – DETALII AICI – iar în cazul în care pe pagina de vizualizare a starii declaratiei se afiseaza un mesaj cu erorile pe care le contine documentul depus, contribuabilul trebuie ca, în termen de 3 zile lucratoare, sa corecteze toate erorile comunicate si sa reia procesul de depunere a declaratiei 394.

Pentru corelarea informatiilor si evitarea neconcordantelor ce pot apare în baza de date centralizata, ANAF roaga persoanele înregistrate în scopuri de TVA ca datele sa fie completate conform instructiunilor aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.596/2011 publicat în M.O. nr. 927/28.12.2011.

DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – MULTUMIM ANTICIPAT.

Potrivit art. 219 alin. (1) lit. f) din Codul de procedura fiscala nedepunerea formularului (394) – „Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizi_iile efectuate pe teritoriul national” constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda, astfel :
– de la 2.000 lei la 3.500 lei, pentru persoanele fizice
– de la 12.000 lei la 14.000 lei, pentru persoanele juridice.

Sursa info – DGFP Arges

Articolul precedentObligatii fiscale cu termen limita de depunere – 30 aprilie 2012
Articolul următor02 mai 2012 – termenul nou de depunere a bilantului la 31.12.2011 pentru ONG-uri (oficial)

6 COMENTARII

  1. Si stii de ce nu se depune pe 0? Pentru ca nu se poate completa declaratia, e o eroare de validare! Eterna discutie despre programatorii ministerului.

    Eu nu inteleg de ce 394 nu e pur si simplu o anexa la 300. Singura ratiune e „o declaratie in plus de care ai uitat, o amenda in plus pe care poti sa ti-o iei, ca e gol sacul bugetului”. Iar amenzile sunt de domeniul mirobolantului, poti sa ai o firmulita cu o singura tranzactie de 500 de lei si platesti amenda de 12.000.

  2. Motivul pentru care declaratia 394 nu se depune daca nu au intervenit tranzactii in perioada de raportare este ca e o declaratie INFORMATIVA si nu o declaratie de impunere fiscala. Acest lucru este valabil teoretic pentru toate declaratiile informative, in schimb declaratiile fiscale trebuie depuse chiar daca suma declarata este 0.

  3. Ba se poate depune si pe 0.
    incarci la furnizori, sau clienti, un cui ( eu am bagat Posta Romana) cu zero la sume, si se valideaza.

    Le trimit si pe zero, sa se sature de declaratii! Cine-mi garanteaza mie, ca peste ani, zice ca nu am depus? Cu astia nu se stie niciodata :)))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.