AcasăSituatii financiare anualeAtentie la termenul de depunere a bilantului (la 31.12.2011) pentru persoanele juridice...

Atentie la termenul de depunere a bilantului (la 31.12.2011) pentru persoanele juridice fără scop patrimonial (ONG)

Persoanele juridice fără scop patrimonial prevăzute la art. 1 alin. (2) din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, întocmesc situaţii financiare anuale la 31 decembrie în conformitate cu Reglementările contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial, aprobate prin Ordinul ministrului Economiei şi Finanţelor nr. 1.969/2007, utilizând programul de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) pentru acestea.

Completare, depunere

Situaţiile financiare anuale cuprind: bilanţul şi contul rezultatului exerciţiului.

Organizaţiile patronale şi sindicale, precum şi alte organizaţii fără scop patrimonial, care nu desfăşoară activităţi economice, cu excepţia persoanelor juridice fără scop patrimonial de utilitate publică, întocmesc situaţii financiare anuale simplificate care cuprind: bilanţul prescurtat şi contul prescurtat al rezultatului exerciţiului.

Situaţiile financiare la 31 decembrie 2011 se depun la unităţile teritoriale ale MFP în format hârtie şi în format electronic sau se transmit în format electronic, având ataşată o semnătură electronică extinsă.

Note explicative bilant ONG 2011 – note ce se anexeaza dosarului de bilant la 31.12.2011 – click aici

Formatul electronic constă într-un fişier .pdf având ataşat un fişier cu extensia .xml şi un fişier cu extensia .zip. Fişierul cu extensia .zip va conţine raportul administratorilor, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, după caz, procesul-verbal al adunării generale privind aprobarea situaţiilor financiare anuale, declaraţia de asumare a răspunderii conducerii persoanei juridice pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale în conformitate cu Reglementările contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial, scanate alb-negru, lizibil, şi cu o rezoluţie care să permită încadrarea în limita a 10 MB a fişierului .pdf la care este ataşat fişierul zip.

Formularistică

Formatul electronic al situaţiilor financiare anuale se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de MFP care este pus la dispoziţia persoanelor juridice fără scop patrimonial în mod gratuit de către unităţile fiscale, pe www.anaf.ro sau poate fi descărcat de aici – PROGRAM GENERARE BILANT ONG

Opis pentru dosar bilant la 31.12.2011 – in cazul ONG-urilor (asociatii, fundatii sau federatii) – click aici

Termenul de depunere

Termenul de depunere al situaţiilor financiare anuale ale persoanelor juridice fără scop patrimonial, la unităţile teritoriale ale MFP este de 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, respectiv 29 aprilie 2012.

Contract pentru avizare bilant anual de catre expertul contabil – model pentru situatii financiare la 31.12.2011 – click aici

Important! Persoanele juridice fără scop patrimonial care conduc contabilitatea în partidă simplă nu întocmesc situaţii financiare anuale.

via – www.finantevalcea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!