AcasăDeclaratii fiscaleInfo oficial cu privire la - revocarea accesului la serviciul de depunere...

Info oficial cu privire la – revocarea accesului la serviciul de depunere online (declaratii electronice)

Va prezentam in continuare un info oficial, adresat deţinătorilor de certificate digitale pentru semnătură electronică, cu privire la procedura de revocare a accesului la serviciul de depunere online. Speram sa va fie de folos.

1. Dacă revocarea dreptului de utilizare a serviciului „Depunere declaraţii online” se solicită de titularul certificatului calificat, atunci acesta completează formularul 151 „Cerere pentru revocarea dreptului de utilizare a serviciului Depunere declaraţii online” – MODEL AICI – sau de pe site-ul oficial al ANAF.

Cererea se listează, se semnează de titularul certificatului şi de către contribuabil, se scanează şi se transmite prin e-mail pe adresa [email protected].

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI

2. Dacă revocarea dreptului de utilizare a serviciului se solicită de o persoană diferită de persoana pentru care acest drept a fost obţinut, formularul 151 se depune în format hârtie, semnat şi ştampilat de către contribuabil, la unitatea fiscală în a cărei rază contribuabilul îşi are domiciliul fiscal.

Cererea va fi însoţită de:
– actul de autorizare a funcţionării contribuabilului, în original şi copie;
– documentul de identitate al persoanei care solicită revocarea certificatului digital, în original şi copie;
– împuternicire eliberată de contribuabil, din care rezultă dreptul solicitantului de a revoca dreptului de utilizare a serviciului Depunere declaraţii online.

Atenţie! Prin formularul 151 nu se anulează certificatul digital, ci doar dreptul de acces la serviciul de depunere declaraţii fiscale online.

Persoanele interesate pot consulta si websiteul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, la adresa www.anaf.ro, secţiunea Declaraţii electronice/ Informaţii depunere declaraţii/ Instrucţiuni de utilizare a serviciului de depunere a declaraţiilor.

Sursa – www.finantevalcea.ro


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura