AcasăDeclaratii anualeCum depunem si unde depunem online Declaratia 200 (pe e-guvernare.ro)

Cum depunem si unde depunem online Declaratia 200 (pe e-guvernare.ro)

Inainte de a incepe prezentarea pasilor, trebuie sa va spunem ca se recomanda sa folositi Internet Explorer pentru a incarca „Declaratia 200” pe e-guvernare.ro, deoarece cu alte browsere nu prea funcioneaza (am probat cu Mozilla Firefox si nu a mers).

Astfel, dupa ce ati introdus in Internet Explorer adresa de web – http://www.e-guvernare.ro/ – mergeti in pagina ce se incarca si dati click pe link-ul „Depunere declaraţii”, asa cum aveti prezentat in imaginea de mai jos. PS – nu uitati si de pagina noastra de Facebook click aici.

Dupa ce dati click, se va deschide o noua fereastra in browser, cu adresa https://formularunic.e-guvernare.ro/, unde vi se vor afisa textele „Formularul unic” si „Pentru a depune declaratiile ANAF apasati aici”. Practic, in urmatorul pas, trebuie sa dati click pe link-ul existent pe cuvantul „aici”, conform cu indicatia sagetii din imaginea de mai jos.

ATENTIE – INAINTE DE PASII URMATORI, INTRODUCETI IN PC/LAPTOP STICK-UL (E-TOKEN-UL) CARE CONTINE SEMNATURA ELECTRONICA.

Dupa click-ul pe link-ul existent pe cuvantul „aici” se va deschide o noua fereastra in acelasi browser, unde trebuie sa fiti atenti la cel existente sub textul „Pentru depunerea declaratiilor 200, 112, 100, 300, 390, 394, 710 si a formularelor S1001, F900, situatii financiare, raportari anuale, va rugam sa va autentificati mai jos:” si sa urmati pasii (conform cu imaginea de mai jos):
1 – mergeti si bifati punctul exinstent inaintea „Certificate Sign In”
2 – dati click pe butonul „Sign In”

DUPA CLICK-UL PE „Sign In” SE VA DESCHIDE O FEREASTRA IN CARE SELECTATI SEMNATURA ELECTRONICA CU NUMELE VOSTRU. DUPA ACEASTA SE VA INCARCA APLICATIA TOKEN-ULUI IN CARE TREBUIE SA INTRODUCETI PAROLA ACESTUIA (PAROLA SEMNATURII ELECTRONICE). DACA ATI FACUT TOTUL CORECT, ATUNCI VETI AJUNGE IN PAGINA CONFORMA IMAGINII DE MAI JOS, UNDE TREBUIE SA DATI CLICK PE „Declaratiile 112, 100, 300, 390, 394, 710 si formularele S1001, F900, situatii financiare, raportari anuale” (CUM VA PREZINTA SI IMAGINEA URMATOARE).

DUPA CLICK-UL PE „Declaratiile 112, 100, 300, 390, 394, 710 si formularele S1001, F900, situatii financiare, raportari anuale” SE VA DESCHIDE O NOUA PAGINA, CONFORMA CU IMAGINEA DE MAI JOS, IN CARE TREBUIE SA DATI IN PRIMA FAZA CLICK PE „Browse”, MOMENT IN CARE SE VA DESCHIDE FEREASTRA PENTRU A SELECTA PDF-ul IN CARE ATI FACUT DECLARATIA 200 (CU FISIERUL ZIP ATASAT – DACA ESTE CAZUL). DUPA CE ATI SELECTAT FISIERUL IN PDF PENTRU DECLARATIA 200, DATI CLICK PE „Trimite” SI ASTEPTATI REZULTATUL PRELUARII.

IN ESENTA, REZULTATUL PRELUARII CONSTA IN FURNIZAREA DE CATRE SITE A UNUI INDEX DE INCARCARE, PE CARE TREBUIE SA IL NOTATI SAU SALVATI, DEOARECE CU EL VERIFICATI STAREA BILANTULUI DEPUS.

8 COMENTARII

  1. […] Important! Nu au obligaţia depunerii formularului 200, persoanele fizice care în anul 2011 au avut chiria exprimată în lei, nu au optat pentru determinarea venitului net în sistem real, contractele încheiate nu îndeplinesc condiţiile pentru calificarea veniturilor în categoria veniturilor din activităţi independente, plăţile anticipate cu titlu de impozit sunt egale cu impozitul anual datorat. Cum depunem si unde depunem online Declaratia 200 (pe e-guvernare.ro) – click aici […]

  2. […] – activitati independente (activitati comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, venituri din cedarea folosintei bunurilor obtinute dintr-un numar mai mare de 5 contracte si calificate în categoria veniturilor din activitati independente) – cedarea folosintei bunurilor, realizate în calitate de proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal – activitati agricole pentru care venitul net se stabileste în sistem real (venituri din cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, în sere si în solarii, special destinate acestor scopuri, si/sau în sistem irigat, precum si din cultivarea si valorificarea arbustilor, plantelor decorative si a ciupercilor, din exploatarea pepinierelor viticole si pomicole si din altele asemenea) – transferul titlurilor de valoare, altele decât partile sociale si valorile mobiliare în cazul societatilor închise – operatiuni de vânzare-cumparare de valuta la termen pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decât cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Cum depunem si unde depunem online Declaratia 200 (pe e-guvernare.ro) – click aici […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!