AcasăReglementari contabileChestionarul pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania

Chestionarul pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania

Potrivit art. 2 din Ordinul Ministrului Finanţelor Publice nr. 74/2012 pentru reglementarea unor aspecte privind rezidenţa fiscală în România a persoanelor fizice, au obligaţia completării formularului ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România˝ persoanele fizice care sosesc în România şi au o şedere în statul român o perioadă sau mai multe perioade ce depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat.

Prin excepţie de la art.2, nu au obligaţia completării formularului ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România˝ cetăţenii străini cu statut diplomatic sau consular în România, cetăţenii străini care sunt funcţionari ori angajaţi ai unui organism internaţional şi interguvernamental înregistrat în România, cetăţenii străini care sunt funcţionari sau angajaţi ai unui stat străin în România, membrii familiilor acestora, cu respectarea regulilor generale ale dreptului internaţional sau a prevederilor acordurilor speciale la care România este parte.

Persoana fizică nerezidentă trebuie să înregistreze la autoritatea fiscală competentă formularul ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România˝ în 30 de zile de la împlinirea termenului de 183 de zile de prezenţă în România.

MODEL OFICIAL DE CHESTIONAR (FORMAT MS WORD) – CLICK AICI

Pe parcursul anului 2012 au obligaţia completării formularului ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România˝, şi persoanele fizice care au sosit în România după 1.01.2009 şi care continuă să fie prezente în România şi după 1.01.2012.

Persoanele fizice nerezidente sosite în ţara noastră înainte de 1.01.2009 şi care solicită eliberarea ˝ Certificatului de rezidenţă fiscală privind aplicarea Convenţiei/Acordului de evitare a dublei impuneri dintre România şi ……, pentru persoane fizice rezidente în România˝ au obligaţia completării formularului ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România˝ şi totodată să facă dovada plăţii impozitului pe venit pentru veniturile obţinute din orice sursă, atât din România cât şi din afara României, pentru categoriile de venituri supuse impozitului în România.

DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK – CLICK AICI

Formularul ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România” se depune în format hârtie direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire.

Sursa – DGFP Arges

1 COMENTARIU

  1. […] În vederea scoaterii/menţinerii din/în evidenţă de către autoritatea fiscală competentă, persoana fizică rezidentă în România, respectiv persoana nerezidentă au obligaţia să înregistreze cu 30 de zile înaintea plecării din România, formularul ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România˝ la autoritatea fiscală competentă unde a înregistrat formularul ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România˝, dacă persoana în cauză nu a informat cu privire la schimbarea domiciliului/locuinţei permanente. Chestionarul pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania – CLICK AICI […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!