AcasăDeclaratii anualeNoutati aplicabile activităţii de taximetrie în anul 2012 - modificari regimul fiscal...

Noutati aplicabile activităţii de taximetrie în anul 2012 – modificari regimul fiscal aplicabil

În vederea aplicării unitare a dispoziţiilor art. 49 şi 94 din Codul Fiscal, precum şi a dispoziţiilor Ordinului ministrului Finanţelor Publice nr. 2.875/2011text integral – privind aprobarea Nomenclatorului activităţilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, activităţi desfăşurate de contribuabilii care realizează venituri comerciale, ANAF face precizările de mai jos.

Contribuabilii care desfăşoară activitate de transport de persoane şi de bunuri în regim de taxi şi obţin venituri din activităţi independente pentru care venitul net a fost determinat în sistem real în anul 2011, în conformitate cu prevederile art. 69 din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, au dreptul să opteze, începând cu anul 2012, pentru determinarea venitului net anual pe bază de norme de venit.

Astfel, în cazul contribuabililor care au desfăşurat activitate în anul 2011, opţiunea se exercită prin completarea declaraţiei privind venitul estimat cu informaţii privind stabilirea venitului net anual pe baza normelor de venit şi depunerea la organul fiscal competent până marţi, 31 ianuarie 2012 inclusiv.

În cazul în care, contribuabilii, pentru care venitul net a fost determinat în sistem real în anul 2011, nu optează pentru stabilirea venitului net pe baza normelor de venit, pentru anul 2012 se va menţine regimul de impozitare din anul precedent.

Contribuabilii interesaţi pot obţine informaţii suplimentare în cadrul activităţii de asistenţă fiscală acordată gratuit, apelând telefonic serviciile asigurate de fiecare DGFP judetean.

Via – www.finantevalcea.ro


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura