AcasăSalarizareDecizie marire salariu minim angajati - incepand cu 01.01.2012 (model colectiv)

Decizie marire salariu minim angajati – incepand cu 01.01.2012 (model colectiv)

Avand in verere aparitia Hotărârii Guvernului Romaniei numarul 1.225/14 decembrie 2011 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată – text integral – publicata in Monitorul Oficial numarul 922/27.12.2011, ca si in anii trecuti suntem obligati sa intocmim decizii colective pentru marirea salariului minim, pentru a ne alinia prevederilor precizate mai sus.

In anul 2011 am gasit o precizare pe un site de ITM judetean care reciza faptul ca in momentul in care salariul minim trebuie crescut urmare a unei prevederi legislative obligatorii (cum este cazul HG 1225/2011), atunci este suficienta o decizie comuna a companiei si nu acte aditionale de marire salarii pentru fiecare angajat in parte.

UPDATE 2013 – Decizie marire salariu minim angajati – incepand cu 01.02.2013 (model colectiv – orientativ) – CLICK AICI

Va propunem deci, un model de decizie colectiva in acest sens, ca are completata in ea baza legislativa si toate datele necesare pentru un salariat. Speram sa va fie de folos.

PENTRU MODELUL DE DECIZIE COLECTIVA 2012 – CLICK AICI

PENTRU A FII LA CURENT CU STIRILE DIN DOMENIUL RESURSELOR UMANE – VIZITATI FRECVENT PAGINA NOASTRA DEDICATA ACESTUI DOMENIUCLICK AICI

15 COMENTARII

  1. – nu am gasit informatii ca nu ar fi disponibil reges online…si cu toate acestea nu functioneaza…am incarcat fisierul …ca pana in dec 2011…ieri 01.01.2012, si nu se incarca, nu afiseaza nici o incarcare , nici macar istoricul…O fi vreo problema de la ei ?

  2. La Multi Ani dragilor, nu va dezmintiti, da nici noi. Toata lumea pe baricade.
    De cand ma stiu, la maririle de salariu prin lege, colective, am facut decizie colectiva, cu angajatii insirati, salariu fost, diferenta, salariu marit. Nici macar nu i-am pus sa semneze. Le-am dus, pana anu trecut asa era, la ITM si totu a fost OK. Cei de la ITM au undeva specificat despre “decizie colectiva”. Am tinut cont ca numele sa fie trecute corect, asa cum pareau la ITM. Acu e mai simplu, noi centram, no dam cu capu, ei marcheaza. dam decizie, o operam in revisal, salvam, trimitem fisier la ei.
    Pa!

  3. Am uitat, cei care nu au salariati platiti pe 1 si 2, decizia trebuie cu data de 3, altfel te trezesti amendat ca nu ai pontat salariati pe 1 si 2, care au alt barem de plata. Atentie. Intotdeauna sa aveti grije la orice inceput de CIM,de decizie, de orice poate fi interpretat cu zile libere, weekend, sarbatori etc…

  4. Buna ziua si buna sa va fie inima in noul an!

    Eu inteleg ca:
    1. anul trecut am folosit grila de salarii din contractul colectiv de munca la nivel national – in care minimul era de 700 lei si apoi se aplicau coeficientii pe categorii de studii si calificare. Prin urmare, am deja minimul de 700.
    2. am inteles ca prin Legea 62/2011 a dialogului social, se denunta contractul colectiv de munca la nivel national, urmand ca de aici incolo contractele colective de muncă sa se negocieze doar la nivel de unităţi, grupuri de unităţi şi sectoare de activitate – deci, negocierea sa fie obligatorie doar la nivel de unitate, cu exceptia in care angajatorul are sub 21 de angajati si se va orienta dupa contractele de ramura (?!) .
    Astfel, coeficientii de ierarhizare vor fi doar cei stabiliti in aceste contracte, daca exista, restul este negociere.

    In concluzie, asa cum inteleg eu, nu mai trebuie sa fac nici o decizie pentru ca ma incadrez in salariul minim.
    Voi cum credeti?
    Multumesc pentru tot!

  5. […] Avand in vedere cele precizate aici – link detalii – cu privire la faptul ca deciziile de marire a salariilor (odata cu modificarea salariului minim din 2011) se intocmesc si se pastreaza la sediul angajatorilor, revenim cu un model mai complet. UPDATE – MODEL DECIZIE MARIRE SALARII MINIME LA ANGAJATI INCEPAND CU 01.01.2012 – CLICK AICI […]

  6. Buna ziua,

    Am incercat sa descarc MODELUL DE DECIZIE COLECTIVA 2012, apasand pe “CLICK AICI”, dar nu functioneaza linkul.

    Va rog sa reparati acest link.

    Va multumesc!

  7. De unde reiese acel salariu pentru studii superioare, respectiv unde este el regelementat in act normativ dat fiind faptul ca CCMUN nu mai este in vigoare?

  8. Decizia de marire a salariului in cat timp trebuie transmisa? Ne incadram la prevederea cu cele 19 zile lucratoare sau tinem cont de exceptie care spune ca “Excepţie fac situaţiile în care modificările se produc ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti sau ca efect al unui act normativ când înregistrarea în registru se face în ziua în care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acestora.” ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!