AcasăIntracomunitarePentru Declaraţia 390, începând cu raportãrile pentru luna decembrie 2011, se schimbã...

Pentru Declaraţia 390, începând cu raportãrile pentru luna decembrie 2011, se schimbã atât softurile de raportare (numai PDF cu XML atasat) cât şi modalitatea de depunere

Pentru a îmbunătăţii serviciul depunere a declaraţiilor fiscale prin metode electronice, de la distanţă şi pentru a preveni blocajele în perioadele de vârf, de la 4 ianuarie 2012, pentru perioadele de raportare începând cu decembrie 2011, declaraţia 390 se va putea depune doar pe noile versiuni de soft, publicate pe portalul ANAF.

Depunerea prin Internet va putea fi facuta doar pe pagina de upload creată iniţial pentru declaraţia 112, accesibilă prin portalul www.e-guvernare.ro, dupa autentificarea cu certificat digital calificat.

Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaraţiilor, le vor putea depune la ghişeul organelor fiscale, în format PDF cu fişier xml ataşat, pe suport CD, însoţite de declaraţia listată, semnată si ştampilată.

Pentru perioadele de raportare anterioare lunii decembrie 2011, declaraţia 390 va putea fi depusă doar la ghişeu, pe suport hârtie cu fişier txt pe suport electronic, generată prin programele de asistenţă accesibile pe portalul ANAF, secţiunea Asistenţă contribuabili – Programe utile – Declaraţii fiscale.

APLICATIE D 390 PERIOADE ANTERIOARE DECEMBRIE 2011 – CLICK AICI

Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A şi Soft J) pentru declaraţia 390 vor putea fi descărcate de pe portalul ANAF, secţiunea Declaraţii electronice – Descărcare formulare, unde se vor regăsi si prevederile legale, precum şi instructiuni / documentaţie de ajutor.

Sursa – anaf.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!