AcasăCodul munciiRevisal 5.0.8 - versiunea nouă a aplicaţiei Revisal conform HG 1105/2011 a...

Revisal 5.0.8 – versiunea nouă a aplicaţiei Revisal conform HG 1105/2011 a fost publicata oficial

Inspecţia Muncii a pus la dispoziţia angajatorilor versiunea actualizată a aplicaţiei informatice Revisal pentru înfiinţarea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor. Versiunea nouă a aplicaţiei Revisal conform Hotărârii de Guvern nr. 1.105/2011 prin care sunt modificate prevederile Hotărârii de Guvern nr. 500/2011 poarta denumirea Revisal 5.0.8.

Versiunea actualizată a aplicaţiei Revisal permite:

– introducerea şi actualizarea sporurilor salariale inclusiv în valoare procentuală, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă;
– preluarea datelor aferente registrului din versiunea anterioară a aplicaţiei Revisal 5.0.6;
– actualizarea nomenclatorului COR conform clasificării compatibile ISCO 08, reglementată prin Ordinul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale nr. 1832 din 6 iulie 2011 / Institutului Naţional de Statistică nr. 856 din 11 iulie 2011;

– generarea registrului ce urmează a fi transmis către inspectoratul teritorial de muncă;
– validarea registrului generat din aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor, altele decât Revisal, conform specificaţiilor tehnice de mai jos.

PENTRU A DESCARCA NOUL – Revisal 5.0.8 (pentru Windows XP / Vista / 7) – CLICK AICI

Inspecţia Muncii pune la dispoziţia angajatorilor si specificaţiile tehnice actualizate de completare a registrului general de evidenţă a salariaţilor. Specificaţiile tehnice se adresează angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor, altele decât Revisal, şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, precum şi regulile de completare aferente fiecărui element:

specificaţii tehnice – versiune revizuită 06.12.2011(format .pdf – Portable Document Format) – link
reguli de completare – versiune revizuită 06.12.2011(arhivat în format .zip – 4 fişiere .xsd – XML Schema Definition) – link

35 COMENTARII

  1. SI EU AM ACEEASI NEDUMERIRE ADICA VOI INTRODUCE DATELE DIN NOU. DE CE SPUN ASTA DEOARECE CEI DE LA INSPECTIA MUNCII NE SPUN PE SITE CA VOM DEZINSTALA INTAI VERSIUNEA VECHE 5.0.6 SI APOI VOM INSTALA VERSIUNEA NOU 5.0.8 SI ATUNCI DE UNDE DATE/…CEI CARE STITI MAI MULTE VA RUGAM SA NE ZICETI… MULTUMIM!

  2. Se dezinstaleaza vechea versiune.
    Se instaleaza IN ACELASI FOLDER (al vechii versiuni) noua versiune (5.0.8) si baza de date este preluata automat.
    Insa, dupa actualizarea COR (care creaza o corectie la fiecare angajat), registrul generat si transmis on line la inspectia muncii prezinta erori referitoare la functie… Probabil ca nu si-au actualizat aplicatia de preluare cei de la Inspectie… Mai astept cateva zile si incerc din nou.

  3. @danjoe si george, tocmai am efectuat update-ul si a mers lejer.

    In momentul in care faceti uninstall, baza de date ramane in directorul aplicatiei. Asa ca dupa ce instalati versiunea noua, baza de date ramane aceeasi.

    Pentru siguranta dvs. puteti face copii de siguranta prin urmatoarele metode:
    1) Arhivati intreg directorul aplicatiei
    2) Faceti export la baza de date din interfata aplicatiei (ultimul tab din ribbon)

  4. Daca se facea preluarea din nou manual, era de rasul lumii :))

    Dar chiar si asa, tot e de munca in unele cazuri. Ganditi-va la societatile care au contracte de munca incheiate si au trecute sporurile in procente 😀 Iar trebuie luat contract cu contract.

  5. E FOARTE USOR SE DEZINSTALEAZA REVISAL VERSIUNE 5.0.6 IAR DATELE SE PREIAU AUTOMAT IN REVISAL VERSIUNEA 5.0.8.Eu am facut asa si a mers perfect.Bafta tuturor

  6. Am transmis aseară online însă mi-a dat eroarea de care vorbea şi Ştefan. Am aceeaşi opinie că cei de la I.T.M. nu şi-au actualizat aplicaţia de preluare (eroarea cred că provine de la faptul că în noua versiune Funcţia/Ocupaţia sunt scrise cu diacritice). Problema e că am avut (pe lângă corecţiile codurilor COR) modificări în Revisal care trebuia transmise ieri, iar din vina celor de la ITM nu le-am putut înregistra în REGES Online. Sper să nu aibă tupeul să ne şi dea amenzi pentru asta.

  7. Diana, „e foarte usor” …la tine este un caz fericit ca a functionat mizeria de program. Sunt oameni care din 300 de angajati le-a preluat 1.

    Intrebare: care este data limita pan al acare trebuie facuta actualizarea cu 5.0.8?

  8. Am facut cu succes si eu instalarea si a preluat datele, numai cand am vrut sa modific ceva la un contract nu pot da eroare si se ingheta programul. Ce trebuie sa fac? Multumesc mult

  9. @ics – nu am vazut nicaieri precizare in acest sens, insa orice este posibil.
    @suzana – pune intrebarea pe grup, deoarece noi inca nu am facut transferul in R 5.0.8
    @anv – uau ce-i acolo!!! trebuie deci sa avem grija

  10. ATENTIE : INTRI IN VERSIUNEA VECHE, LA INSTRUMENTE– SALVARE BAZA DE DATE, PE DESTOP. VERSIUNEA VECHE O DEZINSTALEZI.INSTALEZI VERSIUNEA NOUA. IN VERSIUNEA NOUA INTRODUCI O FIRMA DIN BURTA, DUPA CARE DIN FIRMA NOU INTRODUSA MERGI LA INSTRUMENTE–RESTAORARE BAZA DE DATE SI SELECTEZI SALVAREA FACUTA ANTERIOR DIN VERS VECHE. DA UN BIP DACA NU MERE. 0741061069

  11. Aceeasi problema ca si la ANV. Ce facem? Am dezinstalat si instalat de vreo 4 ori, am incercat sa import baza de date de pe stick ( in varianta noua 5.0.8) dar nu merge. Sunt in acelasi pas: Mi-am restaurat revisal-ul 5.0.6 si stau pe loc. Nu mi se permite instalarea corecta a versiunii noi si cred ca problema este undeva la calculator. Rog ajutor!!! Multumesc.

  12. economisti aleg de la 244101 cor 241104 referent de specialitate financiar contabilitate, se face act aditional de preschimbare sau nu?

  13. ART. 16
    (1) Contractul individual de muncã se încheie în baza consimţãmântului pãrţilor, în formã scrisã, în limba românã. Obligaţia de încheiere a contractului individual de muncã în formã scrisã revine angajatorului. Forma scrisã este obligatorie pentru încheierea valabilã a contractului.
    (2) Anterior începerii activitãţii, contractul individual de muncã se înregistreazã în registrul general de evidenţã a salariaţilor, care se transmite inspectoratului teritorial de muncã.
    (3) Angajatorul este obligat ca, anterior începerii activitãţii, sã înmâneze salariatului un exemplar din contractul individual de muncã.
    (4) Munca prestatã în temeiul unui contract individual de muncã constituie vechime în muncã.
    ART. 17
    (1) Anterior încheierii sau modificãrii contractului individual de muncã, angajatorul are obligaţia de a informa persoana selectatã în vederea angajãrii ori, dupã caz, salariatul, cu privire la clauzele esenţiale pe care intenţioneazã sã le înscrie în contract sau sã le modifice.
    (2) Obligaţia de informare a persoanei selectate în vederea angajãrii sau a salariatului se considerã îndeplinitã de cãtre angajator la momentul semnãrii contractului individual de muncã sau a actului adiţional, dupã caz.
    (3) Persoana selectatã în vederea angajãrii ori salariatul, dupã caz, va fi informatã cu privire la cel puţin urmãtoarele elemente:
    a) identitatea pãrţilor;
    b) locul de muncã sau, în lipsa unui loc de muncã fix, posibilitatea ca salariatul sã munceascã în diverse locuri;
    c) sediul sau, dupã caz, domiciliul angajatorului;
    d) funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificãrii ocupaţiilor din România sau altor acte normative, precum şi fişa postului, cu specificarea atribuţiilor postului;
    e) criteriile de evaluare a activitãţii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;
    f) riscurile specifice postului;
    g) data de la care contractul urmeazã sã îşi producã efectele;
    h) în cazul unui contract de muncã pe duratã determinatã sau al unui contract de muncã temporarã, durata acestora;
    i) durata concediului de odihnã la care salariatul are dreptul;
    j) condiţiile de acordare a preavizului de cãtre pãrţile contractante şi durata acestuia;
    k) salariul de bazã, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum şi periodicitatea plãţii salariului la care salariatul are dreptul;
    l) durata normalã a muncii, exprimatã în ore/zi şi ore/sãptãmânã;
    m) indicarea contractului colectiv de muncã ce reglementeazã condiţiile de muncã ale salariatului;
    n) durata perioadei de probã.
    (4) Elementele din informarea prevãzutã la alin. (3) trebuie sã se regãseascã şi în conţinutul contractului individual de muncã.
    (5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevãzute la alin. (3) în timpul executãrii contractului individual de muncã impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 20 de zile lucrãtoare de la data apariţiei modificãrii, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare este prevãzutã în mod expres de lege.
    (6) La negocierea, încheierea sau modificarea contractului individual de muncã, oricare dintre pãrţi poate fi asistatã de terţi, conform propriei opţiuni, cu respectarea prevederilor alin. (7).
    (7) Cu privire la informaţiile furnizate salariatului, prealabil încheierii contractului individual de muncã, între pãrţi poate interveni un contract de confidenţialitate.

  14. Cum pot prelua datele din fisierul .rvs generat de revisal in programul nou 5.0.8? Mi-a cazut hdd si nu am putut recupera decat un fisier .rvs pe care l-am transmis mai inainte la ITM. Multumesc.

  15. Trebuie sa inregistrez un act aditional la un contract de munca inregistrat la itm pe 10.09.2009 iar ultima mea versiune de Revisal e 2.4.0.Preluarea datelor o fac manual?

  16. Deci cum importam fisierul RVS??? Am vazut ca e arhiva zip. Am dezarhivat si am gasit fisierul XML. Dar cum il import in R508? Iar bag de mana toate datele ???

  17. Cand instalez revisalul imi scrie „There is a problem with this Windows Installer package. A program run as part of the setup did not finish as expected. Contact your support personnel or package vendor. ” Am incercat si alte versiuni de revisal dar u se deschid astept astept astept si………… nimic!! Puteti sa ma ajutati??

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!