AcasăDeclaratii fiscaleInfo util cu privire la Formularul 170 (declaratia inventar)

Info util cu privire la Formularul 170 (declaratia inventar)

Dupa cum stiti de saptamana trecuta, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 794/09.11.2011, a fost publicat Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.395/2011 – text integral – pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului 170 „Declaraţie inventar privind contribuţiile trimestriale datorate pentru medicamentele suportate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi din bugetul Ministerului Sănătăţii, aflate în sold la 1 octombrie 2011 şi neachitate ”.

Prevederile prezentului act normativ au fost date în aplicarea art. 9 alin. (7) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unei contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii.

Obligaţie

Formularului 170 „Declaraţie inventar privind contribuţiile trimestriale datorate pentru medicamentele suportate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi din bugetul Ministerului Sănătăţii, aflate în sold la 1 octombrie 2011 şi neachitate” se completează şi se depune de următoarele categorii de contribuabili:

– deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor;
– persoanele juridice care au realizat încasări din comercializarea, în România, a medicamentelor, ca urmare a obţinerii dreptului de comercializare direct de la deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă a medicamentelor, respectiv de la persoana care a primit de la deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă, direct sau indirect, dreptul de a transmite către terţi dreptul de comercializare a medicamentelor în România.

Formularul se utilizează pentru declararea contribuţiei trimestriale pentru finanţarea unor cheltuieli de sănătate, aflată în sold la 1 octombrie 2011 şi neachitată până la data depunerii declaraţiei-inventar.

Completare şi depunere

Formularul 170 se completează cu ajutorul programului de asistenţă, care poate fi descărcat de pe websiteul ANAF, de la adresa www.anaf.ro, categoria Programe utile, subcategoria Declaraţii fiscale, sau poate fi distribuit, la cerere, de către unităţile fiscale. Formularul editat, semnat şi ştampilat, conform legii, va fi însoţit de formatul electronic al acestuia.

Declaraţia-inventar se depune la organul fiscal în a cărui evidenţă fiscală contribuabilul este înregistrat ca plătitor de impozite, taxe şi contribuţii până la 25 noiembrie 2011.

Atenţie! Nedepunerea declaraţiei-inventar până la 25 noiembrie a.c. constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei.

Sursa – www.finantevalcea.ro


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura