AcasăSalarizareÎndrumări privind completarea Revisal 5.0.6 - oficiale si emise de Inspectia Muncii

Îndrumări privind completarea Revisal 5.0.6 – oficiale si emise de Inspectia Muncii

In continuarea celor 12 raspunsuri la cel mai des intalnite intrebari referitoare la REVISAL-ul conform HG 500/2011 – detalii aici – Inspectia Muncii a postat pe site-ul oficial un nou set de raspunsuri, pe care le detaliem in continuare.

1. Sporurile salariale care se introduc în aplicația Revisal sunt sporurile cu caracter permanent acordate de către angajator conform contractului individual de muncă. Pentru introducerea unui spor care nu se regăsește în lista predefinită se accesează butonul „Adaugă spor” din meniul „Angajator” al aplicației Revisal.

2. În cazul salariaților care lucrează în 3 schimburi completarea câmpului „Repartizare timp muncă” se face selectând valoarea „Inegal”.

3. Potrivit dispozițiilor art. 3 din HG nr. 500/2011, registrul electronic trebuie completat cu elemente referitoare la perioada şi cauzele de suspendare a contractului individual de muncă, fie şi pentru o perioadă de 1‐10 zile concediu fără plată, cu excepția cazurilor de suspendare în baza certificatelor medicale.

4. Contractele suspendate anterior intrării în vigoare a HG nr. 500/2011 vor fi preluate în noua versiune cu statutul de contracte active (neîncetate) urmând ca ulterior să se efectueze operațiunea de suspendare prin utilizarea butonului „Suspendare” din meniul „Contracte” al aplicației Revisal.

Precizări privind REVISAL – oficiale ITM si datate 30.09.2011 – CLICK AICI

5. Misiunea de muncă temporară se stabileşte pentru un termen ce nu poate fi mai mare de 24 de luni. Ca excepție, durata misiunii poate fi prelungită pe perioade succesive care, adăugate la durata inițială a misiunii, să nu depăşească 36 de luni. Această regulă a fost implementată şi în aplicația Revisal.
În cazul în care în vechea versiune a aplicației, misiunea de muncă temporară a fost deja prelungită până la 36 de luni, contractul nu va fi acceptat, afişându‐se mesajul pentru depăşirea termenului de 24 de luni. Pentru această situație se recomandă ca în timpul preluării contractelor de muncă temporară prelungite, să se revină la „data de sfârşit contract”, anterioară prelungirii. Ulterior încheierii preluării să se opereze perioada de prelungire care depăşeşte 24 de luni, completându‐se câmpul „data la care produce efecte” cu data din actul adițional de prelungire.

6. Având în vedere noile modificări survenite la Legea nr.157/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, înregistrarea unui contract individual de muncă al unui cetățean „Non UE”, încheiat pe perioadă nedeterminată ca urmare a obținerii autorizației de muncă, în condițiile în care pe autorizația de muncă este înscrisă doar „data de început”, ca soluție de moment se efectuează astfel: angajatorul va putea completa „data de sfârşit” corespunzător unui interval de timp, urmând ca ulterior să actualizeze această „dată de sfârşit”. Toate modificările efectuate asupra „datei de sfârşit” vor rămâne în istoricul contractului individual de muncă, rezultând o continuitate a raporturilor de muncă.

7. Câmpul „Data la care produce efecte” se completează cu data de la care se consemnează ca fiind valide datele introduse. De exemplu în cazul unei corecții se completează cu data anterioară de la care trebuia să apară datele corecte.

8. Pentru preluarea datelor din versiunile anterioare ale aplicației Revisal, este necesară aplicarea tuturor patch‐urilor publicate pe site‐ul Inspecției Muncii. Pentru actualizare aplicației Revisal la versiunea 2.4.0, versiune care permite preluarea datelor in Revisal 5.0.6, va rugăm să parcurgeți pașii următori:
Deschideți aplicația Revisal şi verificați versiunea aplicației instalată pe stația de lucru.
Aceasta poate fi una dintre variantele:

Se vor instala patch‐urile în ordinea publicării și în funcție de versiunea instalată a aplicației Revisal. Instalarea repetată a unui patch nu va fi permisă, cum nici instalarea în altă ordine nu va fi permisă de aplicație.
Pentru corecta instalare se recomandă parcurgerea în prealabil a ghidurilor de instalare şi utilizare disponibile la adresa www.inspectiamuncii.ro.

LINK-URILE CATRE PATCH-URILE REVISAL DE MAI JOS – CLICK AICI

Pas 1 : Instalare patch CAEN Patch ReviSal.KB.206.003 (data publicării 29.03.2008)

‐ se instalează în folderul în care este instalată aplicația Revisal,
‐ versiunea aplicației va rămâne neschimbată în urma aplicării acestui patch.

Pas 2 : Instalare patch COR Patch ReviSal.KB.206.004 (data publicării 09.06.2009)

‐ se instalează în folderul în care este instalată aplicația Revisal,
‐ versiunea aplicației înaintea aplicării patch‐ului este 2.0.6,
‐ versiunea aplicației după aplicarea patch‐ului va fi 2.1.0.
După instalarea Patch ReviSal.KB.206.004, deschideți aplicația şi efectuați, dacă sunt solicitate actualizările codurilor COR. Paşii sunt detaliați în ghidul de instalare şi utilizare.

Pas 3 : Instalare patch COR Patch ReviSal.KB.206.005 (data publicării 05.02.2010)

‐ se instalează în folderul în care este instalată aplicația Revisal,
‐ versiunea aplicației înaintea aplicării patch‐ului este 2.1.0,
‐ versiunea după aplicarea patch‐ului va fi 2.2.0.
După instalarea Patch ReviSal.KB.206.005, deschideți aplicația şi efectuați, dacă sunt solicitate actualizările codurilor COR. Paşii sunt detaliați în ghidul de instalare şi utilizare.

Pas 4 : Instalare patch COR Patch ReviSal.KB.206.006 (data publicării 07.09.2010)

‐ se instalează în folderul în care este instalată aplicația Revisal,
‐ versiunea aplicației înaintea aplicării patch‐ului este 2.2.0,
‐ versiunea după aplicarea patch‐ului va fi 2.3.0.
După instalarea Patch ReviSal.KB.206.006, deschideți aplicația şi efectuați, dacă sunt solicitate actualizările codurilor COR. Paşii sunt detaliați în ghidul de instalare şi utilizare.

Pas 5 : Instalare patch COR Patch ReviSal.KB.206.007 (data publicării 01.08.2011)

‐ se instalează în folderul în care este instalată aplicația Revisal,
‐ versiunea aplicației înaintea aplicării patch‐ului este 2.3.0,
‐ versiunea după aplicarea patch‐ului va fi 2.4.0.

După instalarea Patch ReviSal.KB.206.007, deschideți aplicația şi efectuați, dacă sunt solicitate actualizările codurilor COR. Paşii sunt detaliați în ghidul de instalare şi utilizare.

Sursa – http://www.inspectiamuncii.ro/

13 COMENTARII

  1. Intrebare : daca am o plecare care a fost transmisa in data de 02.09 pe revisalul vechi…apoi am facut preluare pt revisalul nou , acest salariat nu imi mai apare pt ca nu mai este activ, eu totusi ar trebui sa tin cont ca angajatul era la 01. august 2011 si sa il introduc in revisalul nou si sa refac pasii pt incetare contract ?

    Multumesc pentru ajutor!

  2. Intrebare: Se trec in revisal si sumele compensatorii pentru bugetari – invatamant?
    Ex: – sal incadrare: 600
    – spor dirigentie 10%: 60 lei
    Total salar brut 660 lei, dar in lege este sal minim 670 lei=> sume compensatorii 10 lei.
    Multumesc!

  3. buna ziua,

    au fost doi angajati : 1 incepe pe 15.08 termina pe 25.08 ; 2 incepe pe 15.09 termina pe 01.10 sunt transmisi pe revisal vechi , nu au fost preluati pe cel nou , ce facem ii bagam manual si ii tranmit inca o data pe cel nou ? sau ii las asa
    multumesc

  4. Buna ziua,
    Am si eu intrebarea urmatoare
    In cazul suspendarii unui contract nu pot selecta la temei suspendare art.50 lit.b) (incapacitate temp.de munca) pt. ca nu exista.
    Ce fac ?
    Multumesc !!!

  5. Aplicația nouă Revisal 5.0.6 nu preia din aplicația veche Revisal 2.4.0 salariații având contractele de
    muncă în următoarele situații:
    a) contractele încetate;
    b) contractele active încheiate pe perioadă determinată care au data de sfârșit anterioară datei la
    care se efectuează importul.
    Astfel de contracte nu se vor prelua în noua versiune fiind considerate încetate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!