AcasăNewsContribuabilii care colectează deşeuri - modificari importante ce trebuie avute in vedere

Contribuabilii care colectează deşeuri – modificari importante ce trebuie avute in vedere

Urmare publicării în MO nr. 627/02.09.2011 a Ordonanţei Guvernului nr. 30/2011 – text integral – pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi pentru a veni în întâmpinarea contribuabililor care colectează deşeuri, DGFP a judeţului Bihor precizează că:

– începând cu 05.09.2011 nu sunt venituri impozabile, în înţelesul impozitului pe venit, veniturile obţinute din valorificarea bunurilor mobile prin centrele de colectare, în vederea dezmembrării, care fac obiectul Programelor naţionale finanţate din bugetul de stat sau alte fonduri publice;
– veniturile, altele decât cele menţionate mai sus, realizate din valorificarea prin centrele de colectare a deşeurilor de metal, hârtie, sticlă şi altele asemenea sunt venituri supuse impunerii potrivit prevederilor cap. IX “Venituri din alte surse”, cu o cotă de 16% din venitul brut, impozitul fiind final.

Pentru lămuriri şi informaţii suplimentare contribuabilii sunt rugati sa se adreseze compartimentului de asistenţă din cadrul unităţilor fiscale teritoriale sau Biroului Metodologie si Asistenta Contribuabili din Direcţia Generală a Finanţelor Publice a fiecarui judet.

Sursa – CECCAR Bihor

2 COMENTARII

  1. buna ziua! va rog sa ma lamuriti si pe mine: adica “venituri supuse impunerii cu o cota de 16% asupra venitului brut, impozitul fiind final” .nu se aplica cota de 16% asupra profitului impozabil? cum fac asta? multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!