Precizări aplicabile după 1 ianuarie 2012 in ceea ce priveste „Declaratia 112”

6
210

Plătitorii de salarii şi venituri asimilate salariilor: asociaţii, fundaţii sau alte entităţi fără scop patrimonial, persoane juridice, cu excepţia instituţiilor publice, care în anul anterior au avut un număr mediu de până la 3 salariaţi exclusiv; persoane juridice plătitoare de impozit pe profit care, în anul anterior, au înregistrat venituri totale de până la 100.000 euro şi au avut un număr mediu de până la 3 salariaţi exclusiv, precum şi persoane juridice plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care, în anul anterior, au avut un număr mediu de până la 3 salariaţi exclusiv, pot opta pentru declararea şi plata lunară prin înscrierea menţiunii în vectorul fiscal şi depunerea la organul fiscal competent a Declaraţiei de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, cod 010, cod MFP 14.13.01.10.11/1, până la data de 31 ianuarie 2012, inclusiv.

Plătitorii de salarii şi venituri asimilate salariilor, persoane fizice autorizate şi întreprinderi individuale, persoane fizice care exercită profesii libere şi asocieri fără personalitate juridică constituite între persoane fizice pot opta pentru declararea şi plata lunară a impozitului pe veniturile din salarii şi a contribuţiilor sociale prin depunerea la organul fiscal competent a Declaraţiei de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, 070, cod MFP 14.13.01.10.11/5, până la data de 31 ianuarie 2012, inclusiv.

PENTRU A FI LA CURENT CU STIRILE IN DOMENIU – VA PUTETI ABONA LA NEWSLETTER-UL NOSTRU – INTRODUCETI ADRESA DE MAIL IN PARTEA DREAPTA ===>>> SUB CALUPUL DE RECLAME SI APOI CLICK PE “SUBSCRIBE”.

Toţi plătitorii de venituri din salarii şi venituri asimilate salariilor, care încep activitatea în cursul anului fiscal, cu excepţia persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, persoanelor fizice care exercită profesii libere şi asocierilor fără personalitate juridică constituite între persoane fizice declară şi plătesc impozitul pe veniturile din salarii şi a contribuţiile sociale lunar. Dacă aceşti contribuabili estimează că vor îndeplini în cursul anului fiscal condiţiile privind numărul mediu de salariaţi şi nivelul de venit total stabilit de lege, aplică de la înfiinţare, perioada fiscală trimestrială pentru declararea şi plata impozitului pe veniturile din salarii şi a contribuţiilor sociale, pe baza declaraţiei de menţiuni care se depune odată cu declaraţia de înregistrare fiscală.

Baza legală: art. 296 indice 19 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal astfel cum a fost modificat prin Ordonanţa Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea şi completarea Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 627/02.09.2011.

via – www.finantevalcea.ro

Articolul precedentVenituri din valorificarea produselor agricole – impozitare 2011
Articolul următorSporurile si inregistrarea lor in Revisal – raspuns oficial de la Inspectia Muncii

6 COMENTARII

  1. Nu mai trebuia sa le postati astazi 01 februarie pentru declaratii cu termen ieri 31 ianuarie. Zau!
    s-a farsit, gata!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.