AcasăLegislatie actualizataOUG 46/11.05.2011 - ce permite persoanelor fizice autorizate sa angajeze salariati

OUG 46/11.05.2011 – ce permite persoanelor fizice autorizate sa angajeze salariati

Ordonanță de urgență 46/2011 – pentru modificarea și completarea art. 17 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familial – a fost publicata in MO 350/19.05.2011.

Iata in continuare textul ei integral:

În contextul menținerii crizei economico-financiare actuale din România, care a afectat și afectează în continuare sectorul economic,

având în vedere nevoia stringentă de redresare economică în condițiile actualei crize economice mondiale, resimțită în mod drastic și la nivelul economiei naționale,

în vederea eliminării dificultăților întâmpinate de persoanele fizice autorizate titulari ai contractelor de finanțare din fonduri europene nerambursabile, care potrivit reglementărilor în vigoare nu pot face angajări de personal cu consecințe asupra derulării contractelor și dezvoltării afacerii,

având în vedere necesitatea luării în regim de urgență a unor măsuri de stimulare a mediului de afaceri și a accesului la noi locuri de muncă, mărirea ritmului de creștere economică prin suplimentarea veniturilor la bugetul de stat și plata contribuțiilor aferente acestor noi locuri de muncă, acțiuni ce conduc la diminuarea efectelor crizei economice,

ținând cont că aceste măsuri constituie o situație extraordinară și vizează interesul general și imediat,

în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituția României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta ordonanță de urgență.

Articol unic. — Articolul 17 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 328 din 25 aprilie 2008, cu modificările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

1. Alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

„Art. 17. — (1) PFA își poate desfășura activitatea conform prevederilor art. 4 lit. a) sau poate angaja, în calitate de angajator, terțe persoane cu contract individual de muncă, încheiat în condițiile legii.”

2. După alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:

„(3) PFA nu va fi considerată un angajat al unor terțe persoane cu care colaborează potrivit art. 16, chiar dacă colaborarea este exclusivă.”

București, 11 mai 2011.
Nr. 46.

PENTRU A FI LA CURENT CU STIRILE IN DOMENIU – VA PUTETI ABONA LA NEWSLETTER-UL NOSTRU – INTRODUCETI ADRESA DE MAIL IN PARTEA DREAPTA ===>>> SUB CALUPUL DE RECLAME SI APOI CLICK PE “SUBSCRIBE”.


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

4 COMENTARII

  1. Buna ziua,
    O Intreprindere familiala poate angaja o persoana cu CIM? OUG 44/2008 zice ca nu , dar in Revisal, la forma juridica angajator exista si varianta de Intreprindere Familiala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura