AcasăCodul munciiLegea dialogului social - sau Legea 62/10.05.2011

Legea dialogului social – sau Legea 62/10.05.2011

Legea dialogului social (Legea 62/2011) a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 322/10.05.2011 si aduce noi prevederi in ceea ce priveste:

– Constituirea, organizarea și funcționarea organizațiilor sindicale
– Reorganizarea și dizolvarea organizațiilor sindicale
– Forme de asociere a organizațiilor sindicale
– Reprezentativitatea organizațiilor sindicale
– Constituirea, organizarea și funcționarea organizațiilor patronale
– Dizolvarea organizațiilor patronale
– Reprezentativitatea organizațiilor patronale

PENTRU A DESCARCA VARIANTA INTEGRALA A LEGII – CLICK AICI

In acelasi timp, in vederea promovării bunelor practici din domeniul dialogului social tripartit la cel mai înalt nivel, se constituie prin aceasta lege Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social, denumit în aceasta Consiliul Național Tripartit, organism consultativ la nivel național al partenerilor sociali.

Legea aduce noi prevederi si in ceea ce priveste atribuțiile, organizarea și funcționarea Consiliului Economic și Social. O noutate o constituie constituirea și funcționarea comisiilor de dialog social la nivelul administrației publice centrale și la nivel teritorial – al caror regulament este prevazut in Anexa 3.

O alta noutate este data de faptul ca – organizarea și desfășurarea negocierilor colective, precum și încheierea contractelor colective de muncă sunt reglementate prin prezenta lege. Legea 62/2011 reglementeaza si modalitățile de soluționare a conflictelor de muncă.

PENTRU A FI LA CURENT CU STIRILE IN DOMENIU – VA PUTETI ABONA LA NEWSLETTER-UL NOSTRU – INTRODUCETI ADRESA DE MAIL IN PARTEA DREAPTA ===>>> SUB CALUPUL DE RECLAME SI APOI CLICK PE “SUBSCRIBE”.

8 COMENTARII

  1. Dragii mei, am preluat de la voi actul aditional la contractul de munca cu modificarile aduse de Legea 40/ 2011, foarte util.As dori , daca aveti si un model de R.O.I. tot pe marginea Legii 40, cum ar trebui intocmit.Multumesc anticipat.Jenica Zanfir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!